Mazda MX-5 CUP, masina speciala pentru circuit

Mazda MX-5 CUP, masina speciala pentru circuit
  • Motorul poate fi cel de 2.0 litri pe benzina
  • Cursele au loc in America de Nord, Asia si Europa
  • Masina se va lansa oficial in 2015
Distribuie pe Facebook

Mazda organizeaza la nivel global o competitie numita MX-5 Global CUP ce se desfasoara in mai multe tari. Aici iau startul numai masini roadster model MX-5 care au voie sa detina doar o serie limitata de modificari.

Pentru sezonul 2015 de Global MX-5 CUP, Mazda a pregatit o masina noua. E vorba de generatia noua a lui MX-5 care a putut fi admirata la Salonul Auto de la Paris 2014, un roadster pe cat de elegant, pe atat de frumos si performant. Micul roadster CUP poate avea propulsorul de 2 litri Sky Active de la Mazda, aceeasi tractiune spate si o putere de sub 200 cp.

Spre deosebire de modelul de serie, versiunea CUP este dotata cu elemente de siguranta, dar si cu cateva imbunatatiri pe partea tehnica. E vorba de suspensii reglabile mai rigide, anvelope slick de circuit, sisteme de tractare si stingere a incendiilor, elemente usurate si jante din aliaj usor. In ceea ce priveste siguranta, pilotul este protejat de un roll-cage, sta intr-un scaun sport de tip scoica, volan cu afisaj digital ce-i arata informatii despre motor si ceasuri suplimentare.

Abia la anul vom vedea masina finalizata si cu toate detaliile facute publice. Cu siguranta, Mazda va vinde si intr-o versiune de serie, dar limitata, modelul CUP. Evident, fara roll-cage si alte modificari agresive, dar destul de modificata incat posesorii viitori sa se poata plimba pe strazi, dar si pe circuit. Pana atunci insa, trebuie sa ne multumim cu imaginile masinii din primele sesiuni de teste la care a fost supusa de japonezi.

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Mazda MX-5 CUP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Mazda MX-5 CUP
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2014