Nemtii au modificat cea mai puternica masina din clasa lui BMW M5. Rezultatele vorbesc de la sine

Nemtii au modificat cea mai puternica masina din clasa lui BMW M5. Rezultatele vorbesc de la sine
  • Cel mai nou pachet de tuning pentru Cadillac CTS-V vine din Germania
  • Automobilul american se lauda acum cu un motor V8 de 753 cai putere
  • Viteza maxima se apropie de 340 kilometri pe ora, potrivit datelor oficiale
Distribuie pe Facebook

Ascunde sub capota o motorizare V8 de 649 de cai putere si are nevoie de numai 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora. In versiunea standard, pe care o gaseste in toate showroom-urile.

Cu actuala generatie a modelului Cadillac CTS-V am facut cunostinta la sfarsitul anului 2014, atunci cand americanii anuntau cu zambetul pe buze ca au montat sub capota concurentului lor pentru Audi RS6, BMW M5 si Mercedes E63 AMG un propulsor V8 de 6.2 litri.

Imprumutat de la versiunea de top Z06 a sportivei Chevrolet Corvette, motorul LT4 este livrat si de-aceasta data in compania unui sistem de supraalimentare pe baza de compresor mecanic, astfel ca dezvolte o putere maxima de 649 CP (si un cuplu de 855 Nm).

Spre deosebire de Audi RS6, dar asemanator vechiilor BMW M5 si Mercedes E63 AMG, actualul Cadillac CTS-V conteaza pe un sistem de tractiune spate - si o cutie automata cu opt rapoarte, fie vorba intre noi, pentru a pune asfalt herghelia de cai putere anterior amintit.

Cadillac CTS-V de la Geiger Cars

Drept urmare, atunci cand vine vorba de performante, modelul american accelereaza pana la 100 de kilometri pe ora cat ai clipi (a se citi 3.7 secunde), in timp ce viteza maxima... ei bine, viteza de top imprimata la nivelul fisei tehnice depaseste cu putin pragul celor 320 km/h.

Un adevarat supercar in patru portiere, actualul Cadillac CTS-V a intrat de curand in atentia nemtilor de la Geiger Cars, puterea maxima a propulsorului V8 de 6.2 litri urcand pana la 753 CP multumita mai multor imbunatatiri aduse sistemului de supraalimentare.

O crestere - mai putin impresionanta, ce este drept - intalnim si in dreptul cuplului (887 Nm), tratamentul de 14.900 de euro prescris sedanului american avand ca rezultat inclusiv o coborare a timpului necesar realizarii sprintului 0 - 100 de kilometri pe ora pana la 3.5 secunde.

Unde mai pui ca noul Cadillac CTS-V de la Geiger Cars reuseste sa atinga o viteza maxima de aproximativ 338 km/h, concurand din acest punct de vedere cu sportive pur sange dezvoltate de companii cu traditie in domeniu, precum Porsche, Ferrari sau Lamborghini, printre altele.

Pe langa doza extra de performanta, ofera nemtilor pentru actuala generatie a sedanului american mai cuprinde si un set de anvelope Michelin Pilot Sport Cup (1.870 de euro), plus mai multe accesorii exterioare realizate din fibra de carbon si vandute cu suma de 1.900 de euro.

Cadillac CTS-V de la Geiger Cars

Cadillac CTS-V de la Geiger Cars

Cadillac CTS-V de la Geiger Cars

Cadillac CTS-V de la Geiger Cars

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Cadillac CTS-V de la Geiger Cars
mai multe