Nemtii au scos un diesel care se bate in performante cu benzina. Are patru turbine si face suta in 4.6 secunde!

Nemtii au scos un diesel care se bate in performante cu benzina. Are patru turbine si face suta in 4.6 secunde!
  • Alpina lanseaza o noua generatie a modelului X3
  • Crossover-ul bavarez ofera un motor diesel cu patru turbine
  • Fisa tehnica anunta 388 CP si un 0-100 in 4.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Si totul in conditiile in care consumul mediu de carburant nu depaseste 9.0 litri la 100 de kilometri. Sau cel putin asa sustin afirmatiile din interiorul comunicatului oficial de presa.

Bavarezii de la Alpina au pregatit pentru editia din acest an a Salonului Auto International de la Geneva un model care le va umple sufletul de bucurie fanii propulsoarelor diesel. Este vorba despre XD3 cu motor cvadri-turbo de trei litri si 388 CP, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 4.6 secunde.

In acelasi timp, crossover-ul cu transmisie automata si tractiune integrala din Buchloe promite sa atinga o viteza maxima de 266 km/h si sa inregistreze un consum mediu de 9 litri la 100 km. Pe scurt, compromisul perfect intre eficienta si performanta, impachetat intr-un pachet estetic extrem de atragator.

Comparativ cu noul BMW X3, automobil aflat la baza, modelul Alpina XD3 iese in evidenta printr-un plus de sportivitate multumita spoilerelor fata si spate restilizate in acest sens - carora li se alatura jante din aliaj cu design multispita. La interior, materialele de calitate superioara si tehnologiile de ultima ora isi dau mana.

Pe piata din Marea Britanie, crossover-ul cu transmisie automata si tractiune integrala din Buchloe va fi comercializat intr-o versiune cu motor twin-turbo de 333 CP si 700 Nm, care ii permite sa sprinteze pana la 100 km/h in 4.9 secunde. Tot in cazul de fata se mai poate vorbi si despre o viteza de top de 254 km/h.

Asa cum precizam si la inceputul acestui material, modelul XD3 va debuta in premiera publica la inceputul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva. Potrivit bavarezilor de la Alpina, lista de comenzi se va deschide in a doua jumatate a anului, iar primele exemplare vor ajunge pe strazi in 2019.

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Alpina XD3
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 26 Februarie 2018