Nemtii de la ABT au tunat cel mai popular motor de pe AUDI A6. Cati cai are acum unitatea diesel

  • ABT a dezvoltat un pachet de performanta pentru Audi A6 3.0 TDI
  • Tunerul a inlocuit ECU-ul original
  • Prototipul va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Tunerul de casa al gigantului german Volkswagen tocmai a dezvoltat un pachet de tuning pentru Audi A6 3.0 TDI. Nemtii vor prezenta in premiera prototipul in luna martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Actuala generatie Audi A6 este disponibila atat in versiune sedan cat si break sau All-Road, iar gama de motorizari este destul de diversificata. Probabil cel mai popular propulsor pe care il poti avea sub capota lui A6 este cel diesel de 3.0 litri TDI, care din fabrica vine cu 286 de cai putere si un consum mediu declarat de 5.8 litri/100 de km.

Audi A6 Avant de la ABT

Asadar, vorbim despre un propulsor care nu sta deloc rau la capitolul putere, dar care este si prietenos cu buzunarul proprietarului. Din aceste doua motive, si nu numai, aproximativ jumatate din exemplarele A6 vandute anul trecut la noi in tara au fost 3.0 TDI.

Audi A6 Avant de la ABT

Nemtii de la ABT le dau acum ocazia celor care au asa ceva in garaj sa extraga si mai multa putere din unitatea TDI. In acest sens au lansat un pachet de performanta care doar inlocuieste ECU-ul original cu unul dezvoltat de tunerul german si creste puterea motorului la 330 de cai.

Audi A6 Avant de la ABT

Cu aceasta imbunatatire, ABT sustine ca break-ul german accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 5.5 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decat un model stock.

Audi A6 Avant de la ABT

Pachetul de tuning include deasemenea si cateva elemente estetice, inclusiv o buza pentru spoiler-ul fata, terminatii negre cu diametrul de 89 de milimetri pentru sistemul de evacuare si un set de jante pe 21 de inch finisate in nuanta Mystic Black.

Audi A6 Avant de la ABT

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, ABT a anuntat ca va prezenta acest pachet de tuning la Salonul Auto de la Geneva, care isi deschide portile pentru presa de specialitate pe 5 martie iar pentru publicul larg doua zile mai tarziu.

Audi A6 Avant de la ABT

Audi A6 Avant de la ABT

Audi A6 Avant de la ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi A6 Avant de la ABT
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2019