Nemtii de la ABT si-au pus mintea cu Golf-ul GTI Clubsport. Uite ce a iesit

Nemtii de la ABT si-au pus mintea cu Golf-ul GTI Clubsport. Uite ce a iesit
  • ABT Sportsline a lansat pachetul de tuning pentru Volkswagen Golf GTI Clubsport
  • Lista de modificari include o noua suspensie, frane si jante pe 18 sau 20 de inchi
  • Puterea motorului a fost si ea crescuta la 335 de cai putere si 430 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Tunerul german ABT Sportsline tocmai a lansat pachetul de tuning pentru Volkswagen-ul Golf GTI Clubsport.

Batalia dintre hot-hatch-uri se intensifica acum ca Volkswagen-ul Golf GTI Clubsport a primit putina atentie din partea celor de la ABT. Cu ceva timp in urma, japonezii de la Toyota se laudau cu Civic-ul Type-R ca este cea mai rapida masina cu tractiune fata pe temutul Nurburgring Nordschleife.

Volkswagen Golf GTI Clubsport by ABT Sportsline

Nemtii de la Volkswagen au stat tacuti in banca lor si la scurt timp au contraatacat cu Golf-ul GTI Clubsport S. Multumita motorul turbo de 2.0 litri si celor 306 cai putere, hot-hatch-ul german a lasat cu buza umflata Civic-ul, devenind astfel regele Iadului Verde, la categoria sa desigur.

Ei bine, nemtii de la ABT au lasat aceasta varianta in pace, dar in schimb au luat la bani marunti versiunea ceva mai cuminte si au transformat-o in ceva pe care si Clubsport-ul S ar fi gelos.

Volkswagen Golf GTI Clubsport by ABT Sportsline

Daca initial motorul Golf-ului trimitea rotilor din fata "doar" 265 de cai putere, dupa imbunatatirile aduse motorului de tunerul german, propulsorul dezvolta 335 de cai si 430 Nm cuplu.

Mai departe, nemtii au dezvoltat o noua suspensie care include bare anti-ruliu mult mai rigide, au imbunatatit franele si au montat un set de jante pe 18 sau pe 20 de inch. Indiferent de marimea jantei, aceasta vine imbracata in anvelope performante care iti vor oferi maximul de aderenta si vor avea grija ca rotile sa nu se invarta prea mult in gol atunci cand vei vrea sa testezi acceleratia masinii.

Volkswagen Golf GTI Clubsport by ABT Sportsline

Pe langa toate acestea, tunerul german a declarat ca in viitorul apropiat urmeaza sa lanseze si cateva accesorii exterioare care sa ii ofere Golf-ului un look ceva mai agresiv, dar deocamdata acestea sunt in faza de dezvoltare.

Distribuie pe Facebook
mai multe