Nemtii nu pierd deloc vremea. Manhart promite deja sa duca noul BMW M5 in 800 de cai

Nemtii nu pierd deloc vremea. Manhart promite deja sa duca noul BMW M5 in 800 de cai
  • Manhart a anuntat mai multe modificari pentru noul M5
  • Pachetul se numeste deocamdata MHS 800 Concept
  • Puterea motorului V8 ar urma sa creasca la 800 de cai
Distribuie pe Facebook

Tunerul german a anuntat deja programul de tuning pentru noul super-sedan al bavarezilor de la BMW. Dupa o serie de modificari, puterea noului M5 ar urma sa ajunga in jurul cifrei de 800 de cai putere.

Dupa o asteptare destul de lunga, BMW a publicat cu cateva zile in urma primele imagini oficiale cu noul M5. Chiar daca va debuta in fata publicului cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt si va ajunge pe piata de-abia primavara viitoare, nemtii de la Manhart Performance i-au pregatit deja un program de tuning.

Acesta se afla deocamdata in lucru, dar cele mai recente informatii sustin ca proiectul poarta numele de MHS 800 Concept. Pentru inceput, acesta va propune mai multe imbunatatiri aerodinamice, dar si estetice, caracteristice tuner-ului german.

Printre acestea regasim prize de aer pe capota, o grila neagra a radiatorului, un set de jante din aliaj, splitter fata, capacele oglinzilor din fibra de carbon, mai multe accente galbene de-a lungul caroseriei, o aripa spate discreta si logo-ul Manhart in locul celui standard.

BMW M5 by Manhart Performance

Modificarile de ordin tehnic raman un mister, insa daca e sa ne luam dupa numele pachetului, inginerii tintesc o putere cel putin impresionanta. Mai exact, propulsorul twin-turbo de 4.4 litri ar urma sa dezvolte 800 de cai putere, cu 200 mai multi decat versiunea standard.

Astfel, acceleratia de la 0 la 100 de km/h va scadea sub 3.4 secunde, iar viteza maxima va trece lejer de actuala valoare de 305 km/h. Cu alte cuvinte, noul M5 va deveni ceva mai mult decat un super-sedan cu tractiune 4x4 si sistem de vectorizare a cuplului.

Insa pana sa vedem acest pachet la treaba trebuie sa facem mai intai cunostinta cu noul BMW M5. Acest lucru se va intampla asa cum am spus la inceputul acestui articol, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt care isi deschide portile in perioada 14-24 septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe