Nemtii pregatesc o masina diesel cu 330 km/h pe bord

Nemtii pregatesc o masina diesel cu 330 km/h pe bord
  • Alpina anunta lansarea unui viitor D5 S
  • Modelul va avea peste 380 CP, spun sursele
  • Prima imagine indica 330 km/h pe bord
Distribuie pe Facebook

Inca de la bun inceput, masinile diesel au fost apreciate pentru consumul lor redus de carburant, performantele lipsind cu desavarsire.

Situatia s-a mai schimbat insa intre timp, relatia dintre motorina si sportivitate culminand cu lansarea noului Porsche Panamera 4S Diesel, un automobil capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 4.3 secunde.

Un diesel de inalta performanta pregateste si celebra companie bavareza Alpina, prima imagine teaser a viitorului D5 S indicand un turometru cu o linie rosie care incepe abia de la 5.500 de rotatii per minut.

Respectiva fotografie scoate la iveala inclusiv un turometru gradat pana la 330 de kilometri pe ora, asa cum mai intalnesti doar pe sportivele pur-sange ale unor marci de top, precum Lamborghini, McLaren sau Ferrari.

Nimeni nu stie insa cu exactitate solutia aleasa de specialistii Alpina pentru propulsia noului D5 S, anumite zvonuri indicand prezenta sub capota a unei unitati cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri.

Potrivit acelorasi surse aparent familiare cu proiectul companiei bavareze, puterea maxima va depasi pragul celor 380 CP si va fi livrata ambelor punti prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Drept urmare, primii 100 km/h sunt asteptati sa soseasca dupa doar 4.4 secunde, in timp ce viteza de top a respectivului diesel de inalta performanta se va invarti in jurul valorii de 286 de kilometri pe ora.

La nivel estetic, noul Alpina D5 S ar trebui sa dispuna de prelungiri subtile pentru spoilerele fata si spate, de jante din aliaj cu design multispita si, nu in ultimul rand, de o evacuare cu patru ornamente cromate.

Interiorul se va remarca, dupa cum stim din cazul celorlalte creatii ale companiei bavareze, printr-un mixt de lux si sportivitate, cu tapiterie din piele fina, cusaturi contrastante si scaune fata cu suport lateral marit.

Alpina D5 S - Prima poza

Distribuie pe Facebook
mai multe