Nissan Juke-R - Crossover-ul cu inima de supercar

Nissan Juke-R - Crossover-ul cu inima de supercar
Putere. Putere. Si mai multa putere. Este strigatul de ajutor al unui Nissan Juke care a vazut, nu cu mult timp in urma, cum o romaneasca Dacia Duster primeste motorul V6 twin turbo ascuns sub capota performantului GT-R. 'De ce sa nu trec si eu printr-o astfel de operatie?', se intreaba retoric crossover-ul japonez.
Distribuie pe Facebook
Nu cu mult timp in urma, francezii de la Renault faceau o miscare extrem de surprinzatoare: luau un exemplar al modelului romanesc Dacia Duster, un motor al supercarului japonez Nissan GT-R si le combinau intr-un rezultat ce avea sa fie declarat de intreaga planeta cel mai nebunesc automobil Dacia vazut vreodata.

Acum, se pare ca acea strategie i-a inspirat pe niponii de la Nissan, constructorul auto din Tara Soarelui Rasare luand un Juke si supunandu-l la acelasi tratament. Rezultatul este de-a dreptul impresionant, noul Juke-R fiind primul si singurul crossover din lume ce se bucura de o inima de supercar.

Detaliile legate de putere raman momentan un mister, insa tinem sa reamintim ca V6-le twin-turbo de 3.8 litri gazduieste sub capota GT-R-ului nu mai putin de 530 CP. De asemenea, extremul Nissan Juke-R a fost inzestrat si cu alte componente tehnice preluate de la celebrul supercar din Japonia, printre care tractiunea integrala, cutia de viteze si sistemul de franare.

Din punct de vedere estetic, crossover-ul japonez seamana izbitor cu un print-broscoi. Asta la exterior. In ceea ce priveste interiorul, acesta a fost complet revizuit si ne duce cu gandul la o masina de curse. Asta pana ce privesti din nou exteriorul specific unui print-broscoi. Print-broscoi / Masina de curse, Print-broscoi / Masina de curse, Print-broscoi / Masina de curse... Te-ai prins?

Nissan Juke-R - Crossover-ul cu inima de supercar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2011