Noua creatie Ares Design este un Ferrari modern cu aspect retro. Cine nu si-ar dori asa ceva?

Noua creatie Ares Design este un Ferrari modern cu aspect retro. Cine nu si-ar dori asa ceva?
  • Ferrari-ul GTC4 Lusso arata ca un 412 modern
  • Majoritatea panourilor de caroserie sunt confectionate din carbon
  • Ar urma sa coste cel putin 700.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Carosierul italian Ares Design revine cu un proiect foarte interesant, bazat pe Ferrari-ul GTC4Lusso. Design-ul masinii este un tribut adus Ferrari-ului 412 iar pretul de pornire in Europa s-ar invarti in jurul a 700.000 de euro.

Dupa ce au publicat cateva schite cu o interpretare moderna a legendarului Ferrari 250 GTO, italienii de la Ares Design revin acum cu o noua propunere pentru impatimitii auto cu multe milioane de euro in buzunar, care vor sa conduca o masina speciala.

Project Pony de la Ares Design

Este vorba despre asa numitul proiect Pony, sau cu alte cuvinte un Ferrari GTC4Lusso facut sa arate ca un Ferrari 412. Acesta din urma a fost construit de brand-ul din Maranello intre anii 1985 si 1989, design-ul purta semnatura Pininfarina iar sub capota se ascundea un propulsor V12 de 4.9 litri.

Project Pony de la Ares Design

Chiar si asa, parerile despre acest Ferrari 412 sunt impartite. Spre exemplu, Jeremy Clarkson l-a descris ca fiind "ingrozitor", iar britanicii de la BBC l-au situat printre cele mai proaste masini facute vreodata. Pe de alta parte are si fanii sai, care il considera o masina clasica.

Revenind insa la Pony-ul celor de la Ares Design, caroseria Shooting Break a lui GTC4Lusso a fost transformata intr-una coupe cu doua usi si patru locuri. Majoritatea panourilor au fost confectionate din fibra de carbon, iar designerii au pastrat capota cu prize de aer incorporate si farurile escamotabile, doua dintre elementele estetice reprezentative pentru originalul 412.

Project Pony de la Ares Design

Italienii au modificat inclusiv habitaclul, scaunele si bordul au fost retapitate, iar volanul rotund il inlocuieste pe cel stock, care are partea de jos turtita. Exemplarul din imagini vine cu tapiterie din piele maro si neagra, cu cusaturi contrastante albe.

Project Pony de la Ares Design

Din punct de vedere tehnic, Project Pony ramane stock, astfel ca vorbim despre acelasi pachet cu care vine Ferrari-ul GTC4 Lusso din fabrica. Ne referim la tractiunea si directia integrala dar si la propulsorul V12 de 6.3 litri aspirat natural. In cazul GT-ului italian, acesta dezvolta 690 de cai putere si 697 Nm cuplu.

Cu pedala de acceleratie la podea, masina atinge 100 de km/h in 3.4 secunde iar acul vitezometrului se opreste la 335 de km/h.

Project Pony de la Ares Design

Ares Design nu a spus nimic concret despre pretul acestui Ferrari 412 modern, dar specialistii in domeniu se asteapta sa coste cel putin 700.000 de euro in Europa.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Project Pony de la Ares Design
mai multe