Noul Focus RS primeste 400 CP ca sa se bata mai bine cu RS3 si A45 AMG

Noul Focus RS primeste 400 CP ca sa se bata mai bine cu RS3 si A45 AMG
  • Cel mai nou tuning pentru Focus RS vine de la Mountune
  • Britanicii au pregatit un pachet M400 sinonim cu 400 CP
  • Sprintul pana la 100 km/h dureaza mai putin de 4.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Poate ca Ford a renuntat la ideea lansarii unui Focus RS cu mai mult de 350 CP sub capota, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre marile companii de tuning ale planetei, care continua dezvoltarea unor pachete capabile sa impinga hot-hatch-ul american pe teritorii complet noi.

Cel mai recent exemplu in acest sens il reprezinta pachetul M400 de la Mountune care, dupa cum o sugereaza si denumirea sa, aduce in compartimentul motor o putere maxima de 400 CP.

Drept urmare, noul Focus RS ajunge din urma cel mai puternic hot-hatch de serie al planetei, modelul Audi RS3 Sportback cu propulsor turbo de 2.5 litri si, bineinteles, 400 CP in dreptul puterii maxime.

Pentru a reusi aceasta performanta deloc neglijabila, hot-hatch-ul american a primit un nou sistem de admisie a aerului, dar si un nou intercooler sau deja banala optimizare a unitatii de control.

Ford Focus RS de 400 CP

Ford Focus RS de 400 CP

Astfel, pe langa cei 400 CP despre care discutam si anterior, motorizarea turbo de 2.3 litri ce pune in miscare compacta sportiva de origine Ford se mai poate lauda si cu un cuplu de 560 Nm, potrivit Mountune.

Toate aceste imbunatatiri au ca scop final reducerea timpilor necesari realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv parcurgerii sfertului de mila si, totodata, cresterea valorii din dreptul vitezei de top.

Nu, inca nu exista niciun fel de cifra sau numar care sa insoteasca afirmatia de mai sus, drept pentru care in randurile urmatoare vom relua performantele versiunii standard a noului Ford Focus RS.

Hot-hatch-ul american a debutat oficial in cursul anului 2015 si este livrat la pachet alaturi de un benzinar 2.3 turbo, cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte si un sistem 4x4 cu vectorizare a cuplului.

Multumita celor 350 CP si 470 Nm prezenti la datorie, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza numai 4.7 secunde, acul vitezometrului continuand apoi sa urce pana la 266 km/h in lipsa unei limitari electronice.

In Romania, noul Ford Focus RS porneste de la 36.250 de euro si ofera in standard inclusiv faruri bi-xenon, jante pe 19 inch, climatizare automata, scaune fata cu design unic sau instalatie audio cu noua difuzoare.

Ford Focus RS de 400 CP

Ford Focus RS de 400 CP

Ford Focus RS de 400 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Ford Focus RS de 400 CP
mai multe