Noul Mansory Cormeum este un Batmobile imbracat in fibra de carbon

Noul Mansory Cormeum este un Batmobile imbracat in fibra de carbon
Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa pui mana pe acel extrem Mercedes SLS AMG GT3 insa indepartarea lui de pe drumurile publice este motivul principal care te-a tinut departe de arma de distrugere in masa de origine germana, Mansory este gata sa iti faca o oferta de nerefuzat.
Distribuie pe Facebook
Se numeste Cormeum si nu este chiar o printesa atragatoare de prin basmele romanesti - dar asta nu ar mai trebui sa mai mire pe nimeni, nemtii de la Mansory dand nastere unora dintre cele mai controversate creatii din istoria moderna. Lasand la o parte insa tentatia nativa de a critica, este important de precizat ca acest Batmobile imbracat in fibra de carbon se bucura de aproape 90 cai putere in plus si 90 de kilograme in minus. Daca in cazul ultimei surprize totul se rezuma la folosirea din plin a carbonului, cresterea de putere a fost obtinuna printr-o simpla resoftare a unitatii de control. Asadar, extremul Mansory Cormeum se bucura acum de nu mai putin de 660 CP, insa compania din Bavaria promite sa soseasca in viitorul apropriat si cu un upgrade de pana la 800 CP.

Noul Mansory Cormeum este un Batmobile imbracat in fibra de carbon

In termeni stilistici, noul kit aerodinamic transforma instant creatia germana intr-o victima sigura a criticilor. Partea frontala, in special nasul, ne aduce aminte cu usurinta de exclusivistul Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, in timp ce farurile par sa fi fost luate direct de pe Ferrari 599 GTB. Iar daca aceste mici detalii nu ti-au dat inca o stare de disconfort, noul Mansory Cormeum se face remarcat (intr-un mod mai putin pozitiv, ce-i drept) si prin impresionantele extensii pentru aripi, eleronul urias pentru portbagaj, dar si prin difuzorul spate de dimensiuni generoase, ce gazduieste cele doua tips-uri cu design... sa-i zicem interesant. Lista cu modificari se incheie cu suspensia mai joasa cu pana la 20 milimetri si noile jante cu prindere centrala, in timp ce interiorul se anunta a fi complet redesenat.

Noul Mansory Cormeum este un Batmobile imbracat in fibra de carbon

La final, Mansory ne anunta ca al sau Cormeum nu va fi fabricat decat in 15 exemplare, intreaga planeta putand astfel rasufla usurata.

Distribuie pe Facebook
mai multe