Porsche 911 Turbo by Techart: 2.9 pana la suta cu o simpla apasare de buton

Porsche 911 Turbo by Techart: 2.9 pana la suta cu o simpla apasare de buton
  • TechArt lanseaza un nou pachet de performanta pentru ultimul 911 Turbo
  • Supercarul Porsche se lauda acum cu un total de 580 CP si pana la 840 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 2.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Nu mai exista nici un fel de dubiu. Cifrele si numerele au preluat controlul asupra lumii (auto) in ultima perioada de timp. Fiecare zecime de secunda in minus sau kilometru pe ora in plus poate inclina decisiv balanta de o parte sau de cealalta, iar industria constructoare de masini stie acest lucru. La fel si cea a tuningului.

Echipat cu un propulsor twin-turbo de 520 de cai putere si capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde, noul Porsche 911 Turbo se poate lauda cu un loc fruntas in topul celor mai impresionante automobile ale planetei.

Intr-adevar, nu se poate compara chiar cu un Bugatti sau Koenigsegg, insa nu trebuie sa uitam in nici un moment ca supercarul german poate pune la respect numeroase creatii de top ale lumii auto, inclusiv nume istorice precum Ferrari F40 sau Lamborghini Diablo.

Dar o astfel de performanta nu mai este indeajuns in prezent, intr-o industrie in care fiecare zecime dintr-un cal putere sau kilometru pe ora in plus, respectiv dintr-o secunda sau litru de carburant in minus poate face diferenta.

De acest lucru sunt constiente si marile companii de tuning din Europa (si nu numai), specialistii TechArt luand o scurta pauza de la modificarea noului Macan si pornind in cautarea unor solutii pentru imbunatatirea ultimei generatii a Porsche-ului 911 Turbo.

Primele rezultate indica o crestere a valorilor maxime cu 60 CP si 130 Nm, un simplu calcul ducandu-ne la un total de 580 cai putere si pana la 840 Newton-Metri in overboost. Probabil ca suna indeajuns de impresionant pentru standardele din ziua de astazi, insa ce-ai spune daca ti-am zis ca timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h a coborat de la 3.2 la 2.9 secunde?

Mai mult de-atat, ecuatia 0 - 200 km/h este rezolvata acum dupa doar 9.8 secunde (de la 10.8 secunde!), fisa cu specificatii tehnice a noului Porsche 911 Turbo de la TechArt culminand cu viteza maxima de 328 de kilometri pe ora (de la 318 de kilometri pe ora). Mai are rost sa precizam si ca performantele sunt disponibile la o simpla apasare de buton, clientii putand reveni in orice moment la setarea standard realizata de inginerii din Stuttgart?

Noul Porsche 991 Turbo by Techart

Noul Porsche 991 Turbo by TechartNoul Porsche 991 Turbo by Techart

Noul Porsche 991 Turbo by Techart

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Noul Porsche 991 Turbo by Techart
mai multe