Nu a durat prea mult. Hennessey anunta un Audi R8 de peste 2.000 de cai putere

Nu a durat prea mult. Hennessey anunta un Audi R8 de peste 2.000 de cai putere
  • Hennessey lucreaza la un pachet de tuning pentru Audi-ul R8
  • Supercar-ul german ar urma sa dezvolte peste 2.000 de cai putere
  • Underground Racing a depasit primul bariera celor 1.000 de cai
Distribuie pe Facebook

Tunerul american Hennessey a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unui pachet extrem de tuning destinat celei mai noi generatii Audi R8. Zvonurile spun ca motorul ar urma sa dezvolte peste 2.000 de cai putere.

Chiar daca nu esti fanul brand-ului din Ingolstadt, trebuie sa recunosti ca actuala generatie a supercar-ului R8 este extraordinar de reusita. Si nu doar la capitolul design, ci si la pachetul tehnologic si nu in ultimul rand, tehnic.

Audi R8 V10 Plus

Cea mai puternica versiune pentru care poti opta este V10 Plus si propune un propulsor de 5.2 litri, aspirat natural, capabil de 602 cai putere si 560 Nm cuplu. Tractiunea este una integrala Quattro, transmisia automata, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in doar 3,2 secunde.

Audi R8 V10 Plus

Asadar, vorbim de o masina foarte rapida, insa care poate depasi orice limite cu ajutorul tunerilor. Primii care au depasit bariera de 1.000 de cai putere au fost cei de la Underground Racing: mai exact 1.200 de cai pe benzina normala si 2.200 pe benzina de curse.

Audi R8 V10 Plus

De la acest joc nu puteau lipsi ceilalti americani cunoscuti pentru pachetele lor extreme de tuning, si anume texanii de la Hennessey Performance. Acestia tocmai au anuntat ca lucreaza la supraalimentarea cu doua turbine a unitatii V10, insa nu au specificat si cati cai va dezvolta acesta.

Audi R8 V10 Plus

Asa cum se intampla de fiecare data, acestia vor incerca sa impinga cat se poate de mult propulsorul, astfel incat sa fie capabil de mai multi cai putere, comparativ cu pachetul celor de la Underground.

Audi R8 V10 Plus

"Suntem foarte incantati sa construim o configuratie twin-turbo pentru propulsorul Audi-ului R8. Este o masina frumoasa si o baza buna pentru a o face mult mai rapida," au scris cei de la Hennessey.

Audi R8 V10 Plus

Audi R8 V10 Plus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi R8 V10 Plus
mai multe