Nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum. E unic in lume si toata lumea vrea sa se pozeze cu el

Nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum. E unic in lume si toata lumea vrea sa se pozeze cu el
  • Mach 40 este proiectul de suflet al unui inginer pasionat de curiozitati
  • Automobilul combina caroseria unui Mustang cu motorul sportivei GT
  • Propulsorul este compatibil cu etanol si ofera pana la 850 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Jumatate Mustang, jumatate GT si 100% grozav. Asa poate fi descris, pe scurt, acest super-experiment de peste Ocean, cu motor V8 de 5.4 litri si 850 CP.

Ce s-ar fi intamplat astazi daca Ford ar fi luat la un moment dat deciziat de a transforma legendarul Mustang intr-un rival pentru modelele cu propulsie centrala din gama Ferrari? Sportiva GT ar fi incetat sa mai existe, ar raspunde unii.

Dar daca cele doua mari proiecte ale companiei americane ar fi devenit un singur automobil? Doar inchipuie-ti cum ar fi fost ca inginerii producatorului de peste Ocean sa combine aspectul clasic al iconicului muscle car din Detroit cu inima care bate sub capota supercarului vandut pentru o suma formata din sase cifre.

Ford Mach 40

Ford Mach 40

Este, de altfel, si gandul care i-a trecut prin minte lui Terry Lipscomb, un inginer ahtiat dupa curiozitati si necunoscut. Atat datorita lui, cat si altor altor personalitati din industria tuningului a luat nastere Mach 40 - model care combina caroseria unui Mustang Mach 1 din '69 cu sasiul si motorul unui GT de prima generatie.

Inutil de mentionat, rezultatul final este absolut fabulos, inclusiv prin prisma faptului ca inaltimea nu depaseste 1.1 metri. Nici despre propulsorul montat central nu te poti plange, fie acum vorba intre noi, unitatea de 5.4 litri primind toate modificarile necesare dezvoltarii unei puteri maxime de pana la 850 CP.

Cu astfel de performante in oferta si un design inconfundabil, nu este deloc de mirare ca japonezii de la Polyphony Digital au tinut sa treaca de curand proiectul Mach 40 pe lista masinilor disponibile in noul joc video Gran Turismo Sport.

Ford Mach 40

Ford Mach 40

Ford Mach 40

Ford Mach 40

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Ford Mach 40
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2018