Nu te lasa inselat de aparente. O avea el 30 ani vechime, insa depaseste 370 km/h cu pedala la podea

Nu te lasa inselat de aparente. O avea el 30 ani vechime, insa depaseste 370 km/h cu pedala la podea
  • Industria tuningului anunta o noua serie de bunatati pentru vechiul Porsche 959
  • Meniul cu pricina poarta semnatura americanilor de la Canepa si ofera pana la 763 CP
  • Exemplarul ajuns pe mainile specialistilor din California se lauda si cu un interior restaurat
Distribuie pe Facebook

Vesti bune pentru posesorii de Porsche 959 inceputul de saptamana are: vechiul supercar german s-a ales cu un nou pachet de tuning, ce-i permite sa depaseasca 370 de kilometri pe ora cu pedala la podea.

In timp ce intreaga planeta dezbatea performantele ridicole ale noului Porsche 918 Spyder, americanii de la Canepa se puneau pe imbunatatit radical motorul in sase cilindri al vechiului 959.

Dupa lungi studii si dezbateri, specialistii celebrei companii de tuning din Scotts Valley, California s-au oprit in dreptul a doua turbine de la Borg-Warner, pe care le-au combinat cu o unitate de control optimizata, un sistem de evacuare custom si alte cateva mici detalii care au urcat puterea maxima a unitatii de 2.8 litri pana la 763 CP.

Conform informatiilor facute publice de americanii de la Canepa, vechiul Porsche 959 are acum nevoie de numai 2.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza de top depaseste 370 de kilometri pe ora.

Porsche 959 de la CanepaPorsche 959 de la Canepa

Pentru cei care au uitat deja, tinem sa reamintim ca noul Porsche 918 Spyder reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in "abia" 2.6 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea "doar" pana la atingerea celor 345 de kilometri pe ora. Si asta in ciuda faptului ca sub capota regasim un sistem de propulsie hibrid cu 887 CP.

Revenind acum la vechiul 959, trebuie precizat ca exemplarul ajuns pe mainile specialistilor celebrei companii de tuning din Scotts Valley, California se mai poate lauda si cu o suspensie din titan, respectiv jante din magneziu.

Tot la capitolul vesti bune putem include, de asemenea, si interiorul restaurat ca la carte, cu piele de culoare maronie - care se potriveste de minune cu albul caroseriei in doua usi. Cat despre cei 763 de cai putere anterior mentionati, pachetul cu pricina reprezinta varful aisberg-ului, clientii putand opta si pentru 576 sau 640 CP.

Porsche 959 de la Canepa

Porsche 959 de la Canepa

Porsche 959 de la Canepa

Porsche 959 de la Canepa

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Porsche 959 de la Canepa
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 22 August 2016