O sa ramai uimit de modul in care accelereaza. Nici n-o sa-ti mai pese ca ascunde sub capota un motor diesel

O sa ramai uimit de modul in care accelereaza. Nici n-o sa-ti mai pese ca ascunde sub capota un motor diesel
  • Cel mai nou proiect de tuning de la G-Power are la baza un BMW X5 M50d
  • SUV-ul bavarez ascunde acum sub capota un total de 475 CP si 865 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza, mai nou, in 4.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Ce au in comun un BMW M5 cu motor V10 de Formula 1 si acest X5 diesel de ultima generatie? Timpul necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 100 km/h.

Anuntat inca de la mijlocul verii trecute si disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 68.842 de euro, cel mai nou BMW X5 din istoria industriei auto este o adevarata minune a tehnologiei. Proiectat pentru a concura impotriva unor modele precum Audi Q7 sau Mercedes GLE, SUV-ul companiei bavareze dispune inclusiv de faruri cu laser, suspensie pneumatica pentru ambele punti, plus directie integrala.

Impresionanta este si gama de motorizari pusa la dispozitia clientilor, care culmineaza cu primul propulsor diesel insotit de un sistem de supraalimentare cu patru turbine. Echipata cu un motor in sase cilindri, de 2.993 de centimetri cubi si aproximativ 400 de cai putere, versiunea M50d are nevoie de numai 5.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora, potrivit primelor informatii oficiale.

Exista insa loc si de mai bine, cel mai recent pachet de tuning dezvoltat de specialistii celebrei companii G-Power permitandu-i variantei respective sa reduca timpul cu pricina cu aproape jumatate de secunda, pana la doar 4.8 secunde. Solutia: o simpla optimizare a unitatii de control, care costa putin peste 2.050 de euro - suma in care se regaseste si costul manoperei, in cazul in care te intrebai cumva.

Pentru o performanta demna de un BMW M5 cu motorizare V10 de Formula 1, noul M50d are nevoie de 475 de cai putere. Un alt efect al imbunatatirilor primite de SUV-ul cu patru turbine al producatorului bavarez de masini il reprezinta cuplul motor de 865 Nm, valoare care face invidioase inclusiv anumite camionete americane cu propulsoare chiar si de doua ori mai mari - din punctul de vedere al capacitatii.

BMW X5 M50d de la G-Power

BMW X5 M50d de la G-Power

BMW X5 M50d de la G-Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW X5 M50d de la G-Power
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2019