O Toyota 86 cu motorul V8 al lui Ferrari 458 e probabil cel mai nebun vis pe cale sa devina realitate

O Toyota 86 cu motorul V8 al lui Ferrari 458 e probabil cel mai nebun vis pe cale sa devina realitate
  • Ryan Tuerck lucreaza la o Toyota 86 cu motor V8
  • Automobilul japonez va avea propulsia unui Ferrari 458
  • Ramane de vazut daca puterea maxima va ramane la 570 CP
Distribuie pe Facebook

Aceasta nu-i nici prima si, cel mai probabil, nici ultima oara cand cineva se (va) incumeta sa indese un propulsor in opt cilindri sub capota Toyotei GT86. In cazul de fata insa, sursa de provenienta a motorizarii cu pricina reprezinta principala surpriza.

Uite care-i treaba. De-aceasta data nu ne vom mai plange de cum actuala Toyota GT86 striga cu disperare dupa mai multi cai putere, ci vom sari direct la modul in care anumiti posesori ai coupe-ului japonez rezolva respectiva problema.

Ce-i drept, in cazul de fata discutam despre un proprietar aparte, exemplarul din urmatorul clip video ajungand pe mainile lui Ryan Tuerck - si, dupa cateva modificari radicale, in celebra competitie de drifturi Formula D.

Inainte insa de a face praf si pulbere zeci de perechi de anvelope, masina cu pricina a fost operata pe cord deschis, doctorii alegand sa inlocuiasca unitatea aspirata de doi litri cu un propulsor mult mai performant.

Vorbim, mai exact, despre motorul V8 de 4.5 litri ai "vechiului" Ferrari 458 Italia, care in cazul supercarului italian produce 570 de cai putere. Daca tot asa se va intampla si in cazul de fata sau vor exista si alte imbunatatiri, acum ramane de vazut.

Sub semnul intrebarii stau si modificarile aduse interiorului, respectiv exteriorului, singura lucrul la acest moment fiind ca cel dintai s-a ales deja cu un roll cage. Ce va urma pe viitor, speram sa aflam cat se poate de repede.

Distribuie pe Facebook
mai multe