O Toyota Supra de .... 1600 CP

O Toyota Supra de .... 1600 CP
Nu conteaza ca v-am mai aratat una zilele trecute, exemplarul de astazi este cunoscut drept “cea mai rapida Toyota Supra din lume”. Oare de ce?!? Pai, daca va zic ca masoara 1600 CP la roata si un cuplu de 1354.28 Nm, ma credeti?!? Asa ma gandeam si eu….
Distribuie pe Facebook

Din nascare, a fost o fetita cuminte, non turbo si cu hard-top. Nu iesea in evidenta cu prea multe, decat cu numele si prestanta construita de alte exemplare. Proprietarul, Jamie Carter, s-a gandit sa faca cumva si sa schimbe acest aspect, construind pe baza ei bestia din zilele noastre.


O Toyota Supra de .... 1600 CP

 

La nici o saptamana dupa achizitionare, masina a primit un roll-cage Gary Reese in sase puncte si o revopsire completa. Au urmat, in scurt timp, evazarile de aripi, slick-uri si alte acareturi. Insa cea mai importanta parte se construia in paralel.


O Toyota Supra de .... 1600 CP

 

Motorul a fost reconstruit efectiv de la zero, pe fondul unui bloc motor de 3.4L 2JZGTE  nou nout, avand in “compozitie” urmatoarele: arbore cotit  Crower 4340, bielete Carrillo H, pistoane CP Pistons, baie de ulei Moroso, prezoane de chiuloasa si garnituri Headgames, axa cu came Crane, admisie marita Ferrera, corp clabeta de acceleratie Accufab, galerie admisie, admisie, evacuare, intercooler, tevi intercooler, toate de la Accelerated Performance, sistem NOS direct-port, turbina Precision Turbo GT55-91, galerie turbo Full Race T6, doua blow-off valve de 50mm Tial, doua wastegate de 44 mm, tot Tial, radiator AFCO, furtune radiator Aeroquip, injectoare Bosch 150, regulator presiune Weldon, pompa benzina Weldon, Rampa injectoare Ross Machine si un ECU Motec M800.


O Toyota Supra de .... 1600 CP

 

Cam lunga lista, si totusi nu se opreste aici. Lista este completata de transmisia reconstruita, cu elemente Rossler, cardan DS stage 6, diferential antiblocant TRD si un short-shifter B&M Carbon X. Suspensiile folosite sunt coilovers HKS Drag Launch, completate de bucsaraie poliuretanica R2 si un sub-frame montat in spate, custom.


O Toyota Supra de .... 1600 CP


O Toyota Supra de .... 1600 CP

 

Oprirea bestiei este asigurata de un kit de frane Accelerated Performance/Wilwood Dynalite, cu etrieri in patru pistonase si cabluri de frana metalice.

 

O Toyota Supra de .... 1600 CP


Cu atata accent pus asupra motorului, ar fi greu de crezut ca proprietarul s-a mai gandit si la altceva. Din contra, exteriorul este si el pus la punct: capota din carbon Top Secret, bara fata construita custom, ba chiar poti gasi si o parasuta…. Interiorul este mai sobru: scaune Sparco EVO2, volan Sparco si centuri in patru puncte de la Stroud.


O Toyota Supra de .... 1600 CP


O Toyota Supra de .... 1600 CP

 

De la inceput ar fi trebuit specificat faptul ca masina este construita special pentru pista, deci nici o sansa sa o intalniti pe strazi… Acum ca toate s-au clarificat, va doresc delectare placuta in compania pozelor de mai jos.



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze O Supra de 1600 CP
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2009