OFICIAL: Noul Alpina XD4 este un BMW X4 cu motor diesel in sase cilindri si... patru turbine. POZE REALE

OFICIAL: Noul Alpina XD4 este un BMW X4 cu motor diesel in sase cilindri si... patru turbine. POZE REALE
  • Alpina prezinta la Geneva noul XD4
  • Sub capota se ascunde un diesel de 388 CP
  • Viteza maxima este de 268 km/h
Distribuie pe Facebook

Potrivit primelor informatii oficiale, unitatea de trei litri a crossoverului prezentat cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Geneva dezvolta o putere maxima de 388 CP. Suficient pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa dureze doar 4.6 secunde.

Vizitatorii editiei cu numarul 88 a evenimentului Geneva International Motor Show au avut parte de o surpriza nesperata din partea Alpina. Mai precis, compania bavareza a sosit la fata locului alaturi de noul XD4, automobil care are la baza cea de-a doua generatie a modelului X4.

Spre deosebire insa de crossoverul marcii BMW, propulsia este asigurata in cazul de fata de o motorizare diesel cu sase cilindri in linie si nu mai putin de patru turbine. Drept urmare, faptul ca unitatea de trei litri dezvolta o putere maxima de 388 CP nu este deloc intamplator.

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

In acelasi timp, noul Alpina XD4 se mai poate lauda si cu un cuplu motor de 770 Nm, plus o cutie automata in opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala. Sunt principalele explicatii pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h care se realizeaza intr-un timp de doar 4.6 secunde.

Tot la nivel de performante, automobilul companiei bavareze mai anunta si o viteza de top de 268 km/h. Asa se explica, pana la urma urmei, si de ce franele versiunii standard au fost inlocuite cu unele mult mai mari, discurile de pe puntea fata masurand aproape 400 de milimetri.

De altfel, modificari semnificative au fost operate si la nivelul suspensiei sau diferentialului activ de pe puntea spate, noile jante forjate ajutand la randul lor in tentativa de crestere a manevrabilitatii. Din punct de vedere estetic, proaspat lansatul Alpina XD4 vine cu spoilere restilizate...

... si un interior decorat cu cele mai fine materiale. Materiale pe care clientii le pot alege dupa bunul lor plac, compania bavareza fiind deschisa inclusiv la sugestiile cu privire la culoarea in care acestea ar trebui finisate - poate unii isi vor dori piele de culoare rosie, de exemplu.

La final, despre noul Alpina XD4 mai trebuie precizat si ca va fi disponibil la vanzare incepand cu cea de-a doua jumatate a anului 2018, exclusiv intr-o versiune cu volan pe partea stanga. Informatiile legate de pretul de vanzare lipsesc cu desavarsire din peisaj la momentul de fata.

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

Alpina XD4 - Poze de la Geneva

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Alpina XD4 - Poze de la Geneva
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 8 Martie 2018