Povestea unui record mondial si a unui pariu de $100.000

Povestea unui record mondial si a unui pariu de $100.000
  • Lamborghiniul are un motor de peste 1800 cp
  • Initial, masina a fost modificata in SUA de Underground Racing
  • Exelixis Motorsport a refacut motorul si electronica masinii
Distribuie pe Facebook

Exelixis Motorsport si-a demonstrat profesionalismul in repetate randuri pana acum: a realizat cel mai rapid Nissan GT-R din Europa, dar si cel mai puternic Golf Mk6 cu motor de 2 litri. Acum insa, specialistii in tuning din Romania si-au pus semnatura pe un record mondial: timpul cel mai bun obtinut vreodata de o masina pe o mila.

Chiar inainte ca anul 2013 sa se termine, Romania a primit vesti bune din sudul Europei: o firma de performanta din tara noastra tocmai isi pusese semnatura pe un proiect ambitios care a reusit doborarea unui record mondial. E vorba de cel mai bun timp pe distanta de o mila. Acest timp a fost realizat pe 22 decembrie de catre un Lamborghini Gallardo ce ii apartine unui pasionat din Rusia. Timpul obtinut de aceasta masina pe distanta de 1 mila cu plecare de pe loc a fost de 20.845 secunde.

Proprietarul masinii este un impatimit al curselor de tip drag-racing si face parte din "elita" pasionatilor cu multi bani din Rusia. A participat in trecut la mai multe editii de Moscow Unlimited 500+, ba chiar in ultima editie din 2013 a trecut linia de finish cu motorul in flacari. Insa scopul lui Leonid, proprietarul acestui exemplar exotic, era sa doboare recordul pe distanta de o mila. Dupa ce a avut mai multe probleme cu motorul modificat de celebrii tuneri americani Underground Racing, dupa ce s-a ales cu putin foc sub capota motorului si abandonuri in repetate randuri, a decis ca etapa de Moscow Unlim 500+ din Grecia poate reprezenta o ocazie buna pentru acest record.

record ExelixisO echipa fericita cu un nou record mondial la activ

Recordul de viteza pe o mila ii apartine unui Ford GT care a atins 447 km/h Posesorul recordului anterior este tot un rus, Yuri. Acesta, la bordul unui Nissan AMS Alpha 12+ GT-R a reusit un timp de 22.538 s @ 382.16 kph. Asa s-a nascut si un pariu, intre Yuri si Leonid: daca Lamborghini bate Nissanul, Leonida primeste 25.000 de dolari. Zis si facut. Acum, posesorul acestui Gallardo era mai bogat pentru ca a reusit un timp de 21.852 secunde in Rusia. Orgoliul insa nu a putut fi stavilit, asa ca Yuri a marit miza: care dintre cei doi va avea un timp mai mic de 21 de secunde primeste de la celalalt 100.000 de dolari cash. Insa, in incercarea de a face acest record nou, Leonid ajunge la finish cu al sau Lamborghini Nera de 2005 cp in flacari. End of story.

Cu pariul in picioare, toata crema curselor de drag-racing se muta in Grecia, la o etapa speciala de Moscow Unlim 500+. Si aici insa, Gallardo-ul ia foc pentru a doua oara si recordul nu reuseste sa fie doborat. In cele din urma, Theodor Perimenis (proprietarul Exelixis Motorsport) este contactat de Leonid, si decide sa lase masina in Grecia pe mana Exelixis pentru noi modificari.

record Exelixis

Asadar, cu ajutorul celor de la Exelixis, GTR Racing Tuning, ZOD Development, GoshaTurboTech, Spirakis Performance Parts, Altechno si Syvecs masina primeste o noua viata. Insa fiind decembrie, fara nicio etapa de drag-racing pe distanta de o mila in vedere, sunt chemati oficialii de la Moscow Unlimited 500+ pentru organizarea unei curse oficiale private. Masina care acum masura 1575 de cp la roti avea sa devina detinatoarea recordului mondial de timp pe o mila.

Pe 22 decembrie, Leonid reuseste la volanul masinii sale sa obtina un timp de 20.845 secunde pe 1 mila si o viteza la finish de 409,09 km/h. Un nou record mondial! Adica a reusit un timp mai mic de 21 de secunde si a incasat, conform pariului, 100.000 de dolari de la Yuri. Pesemne ca urmatorul pas al pariului va fi incercarea de a cobori sub baremul celor 20 de secunde, lucru extrem de dificil de realizat pe distanta de 1 mila.

record ExelixisUn pariu intre prieteni trebuie sa fie intotdeauna onorat

Acest Lamborghini detine recordul de timp pe distanta de o mila. Recordul de viteza pe aceeasi distanta apartine insa celor de la M2K Motorsport, care au atins cu un Ford GT 447,7 km/h. Masina, fiind cu propulsie, nu a reusit un start lansat, scopul fiind insa obtinerea unei viteze de top. Poate ca in viitor, aceeasi masina va detine ambele recorduri.

Distribuie pe Facebook
mai multe