RUF RT12, disponibil acum si intr-o versiune R

RUF RT12, disponibil acum si intr-o versiune R
Compania germana RUF nu s-a considerat niciodata un tuner aftermarket, ci mai degraba un constructor de nisa capabil sa dea nastere unora dintre cele mai performante masini de pe planeta. Iar legendarele modele CTR sunt o dovada in acest sens. La fel ca si noul RT12 R.
Distribuie pe Facebook

Avand la baza deja-legendarul Porsche 911, cea mai noua creatie a companiei germane ascunde sub capota un motor boxer de 3.8 litri, biturbo, ce livreaza celui aflat la volan nu mai putin de 730 CP si 940 Nm. Intreaga putere este transmisa tuturor celor patru roti prin intermediul unei cutii manuale in sase trepte, doritorii de senzatii extreme fiind insa invitati sa se bucure din plin de avantajele unei versiuni cu tractiune spate. Revenind insa la cifre, precizam ca magnficiul RUF RT12 R cantareste putin sub 1.500 kilograme (1.495 kg, mai exact), fiind astfel capabil sa atinga o viteza maxima de 370 km/h! Acceleratia de la 0 la 100 km/h ramane momentan un mister, insa ne asteptam la o valoare mai mica de patru secunde.

Iar asta nu e tot. Pentru a se asigura ca noul RT12 R poate fi controlat si la viteze ametitoare, inginerii de la RUF au instalat o suspensie ajustabila, un nou kit aerodinamic si jante pe 19 inci cu pneuri Michelin Pilot Sport Cup (245/35 ZR 19 pe fata, respectiv 325/30 ZR 19 pe spate). Alte detalii includ sistem performant de franare cu discuri ceramice, scaune din fibra de carbon si roll cage, modificari ce urca pretul noului RUF RT12 R pana la 279.000 euro. Fara TVA!

Distribuie pe Facebook
mai multe