Scoate 400 CP din doi litri. Compacta care bate Mercedes-ul A45 la propriul joc

  • ABT modifica noul Audi S3 Cabrio
  • Decapotabila germana ofera acum 400 CP
  • Primii 100 km/h vin dupa 4.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a pierdut titlul de cel mai puternic hot-hatch al planetei, actualul A45 AMG ramane in continuare un automobil fabulos. Pana la urma urmei, primul hot-hatch din istoria marcii Mercedes ofera 381 CP dintr-un motor de doar 1.991 centimetri cubi...

Ei bine, acum exista o compacta si mai impresionanta din acest punct de vedere. Ascunde cateva modificari sub capota, ce este drept, insa scoate 400 de cai putere din doi litri.

Vorbim, mai exact, despre noul ABT S3 Cabrio - un model care accelereaza de la 0 la 100 de kilometri ora intr-un timp de numai 4.6 secunde, potrivit primelor informatii oficiale.

Comparativ cu versiunea standard, varianta propusa de celebra companie nemteasca de tuning ofera un plus de 90 CP, respectiv un minus de 0.5 secunde la nivel de 0-100 km/h.

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Secretul din spatele acestor performante constau in optimizarea unitatii de control a motorului 2.0 TFSI, insotita indeaproape de instalarea unui catalizator sport cu celule metalice.

De asemenea, noul ABT S3 Cabrio a mai primit - pentru o doza extra de manevrabilitate, de aceasta data - si un set de bare anti-ruliu pentru puntile fata / spate.

Intr-un final, propunerea celebrei companii germane de tuning se incheie cu prizele de aer ce decoreaza aripile laterale si jantele din aliaj care au un diametru de pana la 20 inch.

Revenind la titlul de cel mai puternic hot-hatch al planetei, tot un model marca Audi se poate lauda cu performanta de a fi dat jos de pe tron actualul Mercedes A45 AMG.

Acel model marca Audi este nimeni altul decat noul RS3 Sportback care, intamplator sau nu, se bucura tot de 'serviciile' unei herghelii formate din 400 de cai (putere).

400 de cai putere ce au ca sursa de provenienta un 2.5 TFSI cu cinci cilindri si care aduc primii 100 de kilometri in 4.1, daca mai era nevoie sa reamintim aceste detalii.

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Audi S3 Cabrio de la ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Audi S3 Cabrio de la ABT
mai multe