Se spune ca este cel mai puternic Mercedes de strada din istorie. Tot ce stim despre el e ca bate chiar si Veyron-ul

Se spune ca este cel mai puternic Mercedes de strada din istorie. Tot ce stim despre el e ca bate chiar si Veyron-ul
  • Cel mai puternic Mercedes de strada din lume vine de la Posaidon
  • Exemplarul cu pricina se lauda cu un total de 1.020 CP
  • Viteza maxima este limitata electronic la 350 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Prizele supradimensionate de aer din dotarea partii frontale spun o buna parte din povestea acestui Mercedes E63 AMG, insa partea cu adevarat interesanta a exemplarului modificat de germanii de la Posaidon se regaseste abia in randurile urmatoare.

In timp ce intreaga lume asteapta cu sufletul la gura urmatoarea generatie a modelului Mercedes E63 AMG, actuala versiune a super-sedanului din Affalterbach a fost luata recent la imbunatatit de catre specialistii companiei germane de tuning Posaidon.

Asa se explica atat prizele supradimensionate de aer din dotarea partii frontale, cat si capota din fibra de carbon a motorului, difuzorul masiv ce insoteste spoilerul spate sau eleronul proeminent de la nivelul capotei portbagajului.

Mercedes E63 AMG de 1020 CP

Tot la capitolul bunatati estetice putem include, de asemenea, si jantele ADV.1 cu un diametru de 20 inch, care ascund acum discuri carbon ceramice de pana la 420 de milimetri. Plus etriere cu sase, respectiv patru pistonase, in functie de care punte este vorba.

Referitor la partea tehnica, ei bine... aici se intampla lucrurile cu adevarat interesante, exemplarul cu pricina ascunzand sub capota un motor V8 bi-turbo de 5.5 litri modificat special pentru a livra tuturor celor patru roti exact 1.020 CP.

Conform specialistilor companiei germane de tuning Posaidon, acesta este "cel mai puternic Mercedes de strada toate timpurile", vestile bune continuand cu timpul de numai 2.8 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Mercedes E63 AMG de 1020 CP

Despre viteza maxima avem de spus nu una, ci doua chestiuni, cei 368 km/h rezultati in urma unor calcule matematice fiind limitati la 350 de kilometri pe ora din cauza anvelopelor care masoara 255/30R20, respectiv 295/25R20.

In ceea ce priveste nota de plata a tratamentului cu pricina, informatiile oficiale lipsesc cu desavarsire, singura certitudine constand in faptul ca posesorii super-sedanului din Affalterbach pot opta si pentru suspensie coil-over sau... golire de interior.

Mercedes E63 AMG de 1020 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Mercedes E63 AMG de 1020 CP
mai multe