SEAT Leon Cupra by JE Design: Tuning pentru cel mai tare hot-hatch FWD

SEAT Leon Cupra by JE Design: Tuning pentru cel mai tare hot-hatch FWD
  • JE Design ia la modificat noul SEAT Leon Cupra 280
  • Tunerul german ofera un total de 350 CP si 440 Nm
  • Pachetul include si o serie de imbunatatiri vizuale
Distribuie pe Facebook

Este cel mai rapid hot-hatch cu tractiune fata din istoria circuitului de la Nurburgring, insa acest detaliu nu i-a impiedicat pe germanii de la Je Design din a lansat un pachet de tuning pentru SEAT Leon Cupra 280. Si bine au facut, rezultatul final fiind absolut impresionant.

Pana la 280 CP, 5.7 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h, plus 7 minute si 58.4 secunde in dreptul timpului reusit la Nurburgring. Cu astfel de cifre, respectiv numere inscrise in fisa cu specificatii tehnice, noul SEAT Leon Cupra 280 candideaza cu mari sanse la ocuparea primului loc al segmentului dedicat hot-hatch-urilor cu tractiune fata.

Si totusi, in cazul in care exista vreun nemultumit (de-aceste performante) printre cei ce-au pus mana pe un exemplar al super-modelului spaniol de clasa compacta, ei bine... anuntam cu bucurie si entuziasm ca germanii de la JE Design au cateva solutii pentru rezolvarea acestei "mici" probleme.

SEAT Leon Cupra 280 by JE DesignSEAT Leon Cupra 280 by JE Design

Solutii care culmineaza cu optimizarea unitatii de control, modificare disponibila in schimbul unei sume de 1.899 euro, ce are ca rezultat cresterea valorilor maxime cu aproximativ 70 CP si 60 Nm.

Astfel, cu 350 de cai putere si 440 de Newton-Metri prezenti in compartimentul motor, noul SEAT Leon Cupra 280 de la JE Design are acum nevoie de numai 5.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, fiind astfel mai rapid cu ceva mai bine de jumatate de secunda comparativ cu versiunea standard. In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta a ramas blocata in continuare la pragul celor 250 de kilometri pe ora, insa nu ar fi exclus ca o a doua imbunatatire sa-si faca aparitia in compartimentul timpului reusit la Nurburgring.

Si asta pentru ca pachetul de tuning pregatit de germanii de la JE Design pentru cei ce-au pus mana pe un exemplar al super-modelului spaniol de clasa compacta mai include si o serie de modificari aerodinamice - precum prelungirea destinata spoilerului fata (417 euro), respectiv ornamentele aplicate pragurilor laterale (357 euro), lista cu bunatati continuand cu jantele pe 19 inci (1.851 euro) si incheindu-se in cele din urma cu suspensia KW de tip coilover (2.299 euro), capabila sa coboare garda la sol cu pana la 45 de milimetri.

SEAT Leon Cupra 280 by JE Design

SEAT Leon Cupra 280 by JE DesignSEAT Leon Cupra 280 by JE Design

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze SEAT Leon Cupra 280 by JE Design
mai multe