Secretul ascuns al acestei masini Lada. Are legatura cu cel mai iubit BMW din Romania

Secretul ascuns al acestei masini Lada. Are legatura cu cel mai iubit BMW din Romania
  • Aceasta Lada 2101 foloseste platforma unui BMW E46 Coupe
  • De la acelasi model bavarez provine inclusiv interiorul
  • Situatia se repeta in cazul motorizarii de 193 cai putere
Distribuie pe Facebook

Proiectele de tuning care combina elemente de la diferite masini nu mai reprezinta nicio surpriza pentru nimeni, insa aceasta Lada 2101 reuseste depaseasca ori fel de asteptare.

Lansata pe piata la inceputul anilor '70 si tinuta in productia de serie mai bine de un deceniu, vechea Lada 2101 nu a fost niciodata disponibila la vanzare si intr-o versiune cu doua portiere.

Nu din fabrica, cele mai multe astfel de exemplare ajungand la stadiul de coupe-uri dupa ce proprietarii lor au apelat fie direct la polizoare si ciocane, fie la persoane specializate in manipularea acestor ustensile.

O poveste similara urmareste inclusiv automobilul din cazul de fata, care mai bifeaza pe lista cu modificari suferite si platforma unui BMW Seria 3 apartinand popularei generatii E46.

Penultimul Seria 3 Coupe iesit de pe linia de asamblare a producatorului bavarez a mai sarit in ajutor si cu interiorul, acest 2101 devenind brusc cea mai luxoasa Lada din toate timpurile multumita dotarilor sale.

Intr-un final - si pentru ca meniul sa fie complet, senzatia de sportivitate oferita de scaunele sport decorate cu accente rosii este amplificata de motorul cu sase cilindri ascuns sub capota.

Motor care, colac peste pupaza, are o capacitate cilindrica de 2.8 litri si dezvolta o putere maxima de aproximativ 193 CP, ceea ce inseamna ca primii 100 de kilometri pe ora ar trebui sa soseasca destul de repede.

Apoi, daca mai conteaza, cutia manuala in cinci viteze anuntata de respectiva Lada 2101 provine de la acelasi BMW 328i Coupe 'vinovat' de donarea platformei, interiorului si a motorizarii I6.

Distribuie pe Facebook
mai multe