Si-a adus supercarul de 200.000 de euro la curse si era cat pe ce sa ia bataie de la...un OPEL KADETT

Si-a adus supercarul de 200.000 de euro la curse si era cat pe ce sa ia bataie de la...un OPEL KADETT
  • Era cat pe ce sa ia bataie de la un Opel Kadett
  • Kadett E a fost lansat la mijlocul anilor '80
  • Opel-ul a avut o viteza de iesire mai mare
Distribuie pe Facebook

Acest Opel Kadett modificat s-a remarcat la o cursa de acceleratie care s-a desfasurat recent pe 804 metri, adica jumtate de mila, in Germania. Compacta retro era cat pe ce sa bata un Lamborghini Huracan de ultima generatie.

Opel a lansat modelul Kadett E in 1984 iar un an mai tarziu modelul german a fost desemnat Masina Anului in Europa. Era disponibil cu mai multe propulsoare, pe benzina si diesel, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.2 si 2.0 litri.

Cea mai puternica versiune disponibila la vanzare era Kadett GSi/GTE, care dispunea de 156 de cai putere, fiind considerata cea mai puternica masina din segment la acea vreme. Chiar si asa, nu are cum sa stea langa un supercar de ultima generatie intr-o cursa de acceleratie.

Doar daca vorbim despre un exemplar modificat, exact ca si cel din clipul video de mai jos. Daca dai la minutul 5:00 vei vedea compacta germana la linia de start alaturi de un Lamborghini Huracan, versiunea cu tractiune spate si 580 de cai putere sub capota.

Linia de sosire aflata la 804 metri a fost trecuta in 20.1 secunde, respectiv 18.1 secunde. Dar Opelul a avut o viteza de iesire mai mare: 256.2 km/h fata de cei 254.4 km/h ai Huracanului. Asta da sleeper!

Distribuie pe Facebook
mai multe