Singurul 'Golf' decapotabil cu motor central si... intercooler deasupra capului costa o nimica toata

Singurul 'Golf' decapotabil cu motor central si... intercooler deasupra capului costa o nimica toata
  • Cel mai nebun Volkswagen Golf din lumea intreaga circula pe strazile Statelor Unite ale Americii
  • Respectiv exemplar foloseste sasiul unui Pontiac Fiero si o motorizare GM L67 cu turbina in loc de compresor
  • Ineditul proiect de tuning este de vanzare pentru o nimica toata, daca ne intrebi pe noi: 6.000 dolari
Distribuie pe Facebook

Acesta trebuie sa fie cel mai neobisnuit 'Volkswagen' care circula pe strazile planetei noastre. Si asa va ramane mult timp de-acum incolo...

In timp ce multi dintre soferii primului Volkswagen Golf Cabrio au preferat sa stea deoparte de caroseria, motorul si / sau interiorul exemplarului din dotare, un american... a venit cu o serie de modificari mai mult decat radicale pentru masina germana.

De fapt, adevarul este undeva la mijloc. Chiar daca arata ca un Volkswagen Golf Cabrio de prima generatie, dupa cum precizam inclusiv anterior, la baza acestui 'autoturism' regasim sasiul cu motorul central si tractiune spate al unui Pontiac Fiero.

VW Golf cu motor central

VW Golf cu motor central

Si daca nu am reusit sa te zapacim inca, ei bine... atunci afla ca doar sasiul este de Pontiac Fiero, pe motorizare stand inscrisa denumirea GM L67 - motorizare care, la randul ei, a renuntat la compresorul mecanic primit din fabrica in favoarea unei turbine.

Acum, in cazul in care am lamurim ce fel de Volkswagen Golf Cabrio este acest Volkswagen Golf Cabrio, trecem mai departe si introducem in discutie intercooler-ul montat in spatele pasagerilor fata. Exact deasupra capetelor lor, dupa cum se vede si in poze.

Un alt element care va atrage atentia tuturor pietonilor (si nu numai) consta in eleronul montat la nivelul partii posterioare. Acesta este atat de inalt incat depaseste inaltimea la care se ridica masina germana. Sau care o fi, pana la urma, natia ei.

Nu avem niciun macar un singur detaliu despre cati kilometri a parcurs 'autoturismul' cu pricina sau anul productiei sale - nici nu ar fi usor tinand cont de situatia lui, anuntul de vanzare specificand in schimb puterea maxima ascunsa sub capota estimata de proprietar: 300 CP.

Trecem, asadar, la ultima cunoscuta a hibridului in cauza, si anume pretul pentru care poate ajunge in parcarea din fata casei tale. 6.000 de dolari sau, daca ne intrebi pe noi, o nimica toata, reteta pe care o propune acest Volkswagen Golf Cabrio fiind unica la nivel planetar.

VW Golf cu motor central

VW Golf cu motor central

VW Golf cu motor central

VW Golf cu motor central

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze VW Golf cu motor central
mai multe