Slefuirea unei capodopere: Morgan Plus 8 primeste tratamentul Vilner

Slefuirea unei capodopere: Morgan Plus 8 primeste tratamentul Vilner
  • Cel mai nou proiect al bulgarilor de la Vilner are la baza britanicul Morgan Plus 8
  • Reteta magica include piele maronie si cusaturi contrastante, trasate sub forma de carouri
  • Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici ornamentele realizate din aluminiu sau lemn masiv
Distribuie pe Facebook

Roadster-ul legendarei companii din Worcestershire ne poarta acum pe cele mai inalte culmi ale luxului si rafinamentului, multumita infinitelor insertii de piele maronie si cusaturi contrastante din dotare.

Liniile si formele clasice ale caroseriei, atentia nemarginita acordata detaliilor interioare sau propulsorul aspirat cu opt cilindri in V, toate aceste elemente au transformat vechiul Morgan Plus 8 intr-un giuvaer al industriei auto. Dar oare nu cumva si insasi perfectiunea poate fi imbunatatita?

Chiar daca pare mult mai usor de zis decat de facut, specialistii Vilner nu s-au temut sa dea curs provocarii de a imbunati unul dintre cele numai 100 de exemplare ale editiei speciale 35th Anniversary. Inutil de precizat, rezultatul final este fara de cusur. Atat din punct de vedere vizual, cat si calitativ.

Morgan Plus 8 by VilnerMorgan Plus 8 by Vilner

Morgan Plus 8 by Vilner

Si totul multumita omniprezentelor insertii de piele maronie, ce imbraca inclusiv maneta destinata actionarii luminilor pentru schimbarea directiei de mers sau... suportul pentru fixarea centurilor de siguranta. Pe scurt, lux si rafinament la un cu totul alt nivel - dupa cum precizam si cateva randuri mai sus, de altfel.

Iar acesta-i doar inceputul. Nu de alta, dar lista cu ingrediente magice nu se sfarseste aici, ci merge mai departe. Cu numeroase ornamente realizate din lemn masiv, evident, respectiv multiple cusaturi contrastante trasate sub forma unor carouri cum la automobilele marca Bentley mai intalnesti.

Dupa cum probabil ti-ai inchipuit deja, liniile si formele clasice ale caroseriei au scapat complet neatinse, de un tratament similar avand parte si propulsorul aspirat cu opt cilindri in V. Un propulsor aspirat cu opt cilindri in V care, in 2003, avea o capacitate de patru litri si dezvolta numai 190 de cai putere.

Mult prea putin dupa standardele de astazi, insa suficient pentru vremurile de atunci. Mai ales daca tinem cont ca acest Morgan Plus 8 35th Anniversary nu depaseste 1.000 de kilograme atunci cand urca pe cantar...

Morgan Plus 8 by Vilner

Morgan Plus 8 by VilnerMorgan Plus 8 by Vilner

Morgan Plus 8 by Vilner

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Morgan Plus 8 by Vilner
mai multe