Tocmai i-a fost livrata super masina cu 680 CP si motor V10. Modificarea ei a necesitat peste 1.000 de ore de munca

Tocmai i-a fost livrata super masina cu 680 CP si motor V10. Modificarea ei a necesitat peste 1.000 de ore de munca
  • Pachetul de tuning replicat in 25 de exemplare
  • Motorul V10 dezvolta 680 de cai putere
  • Au fost produse putin peste 1.270 de exemplare Carrera GT
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Gemballa tocmai au livrat un exemplar Mirage GT, un proiect de tuning bazat pe Porsche Carrera GT. Acesta a fost lansat in urma cu mai bine de zece ani, cu o productie limitata la 25 de exemplare.

Porsche a adus modelul Carrera GT sub forma de concept la Salonul Auto de la Paris din 2000 iar publicul a fost de-a dreptul cucerit de super masina nemtilor, cu un motor V10 montat central. In urma feedback-ului pozitiv si a profiturilor uriase aduse de SUV-ul Cayenne, mai marii brand-ului din Stuttgart au decis sa produca in serie Carrera GT.

Gemballa Mirage GT

Primul exemplar a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Leipzig in 2004 iar pretul de achizitie incepea de la circa 400.000 de euro. Initial, nemtii anuntasera o productie limitata la 1.500 de masini dar din diverse motive au fost nevoiti sa o opreasca prematur.

Asadar, pana in primavara anului 2016, putin peste 1.270 de exemplare Carrera GT au parasit poarta uzinei Porsche. Avand in vedere exclusivitatea si numeroasele recunoasteri primite de-a lungul anilor, pretul unui Carrera GT a crescut foarte mult si poate ajunge in prezent chiar si la 1.5 milioane de euro.

Gemballa Mirage GT

Spre deosebire de altii, proprietarul acestui exemplar si-a dat masina pe mana nemtilor de la Gemballa care dupa mai mult de 1.000 de ore de munca au transformat-o intr-un Mirage GT. Acest proiect de tuning s-a nascut in urma cu mai bine de zece ani si este replicat in numai 25 de exemplare la nivel mondial.

Masina din imagini a primit spoilere noi, o capota cu priza de aer incorporata, praguri redesenate, o aripa spate fixa, accente fosforescente si un interior din Alcantara cu ornamente din fibra de carbon.

Gemballa Mirage GT

Porsche Carrera GT vine din fabrica cu un motor V10 de 5.7 litri, aspirat natural, care livreaza puntii spate 612 cai putere prin intermediul unei cutii de viteze manuale. Pentru Gemballa nu a fost de ajuns asa ca exemplarul de fata ii pune soferului de dispozitie 680 de cai putere.

Gemballa Mirage GT

Tunerul german nu a publicat noile performante ale masinii, dar in versiune stock vorbim despre un sprint de la 0 la 100 de km/h in 3.9 secunde si o viteza maxima de peste 330 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe