Toti au ramas cu gura cascata cand au vazut la ce lucra tanarul de 24 de ani. Masina britanica are acum motor V10 si cutie manuala

Toti au ramas cu gura cascata cand au vazut la ce lucra tanarul de 24 de ani. Masina britanica are acum motor V10 si cutie manuala
  • Acest Lotus Elise este opera unui tanar din SUA
  • Modelul britanic are motor V10 si cutie manuala
  • Proiectul este rezultatul unei munci de trei ani
Distribuie pe Facebook

Dupa trei ani de munca asidua si peste 70.000 de dolari cheltuiti pe diverse piese, Anthony este pe cale sa finalizeze proiectul la care a visat dintotdeauna.

Dustin Anthony din Statele Unite ale Americii este proprietarul companiei Monivetti Automotive si, pe cand avea numai 24 de ani, s-a apucat sa monteze unitatea V10 a vechiului BMW M5 (E60) sub capota unui Lotus Elise.

Simplu de zis, insa extrem de greu de facut, sportiva britanica avand nevoie de o noua parte posterioara pentru a putea gazdui motorizarea aspirata de cinci litri si 507 cai putere a super-sedanului de origine bavareza.

In urma acestei operatiuni lungimea ampatamentului a crescut pana la 2.794 de milimetri, in timp ce ecartamentul respectivului Lotus Elise este cu aproximativ 35 de centimetri mai mare in comparatie cu modelul standard.

Lotus Elise cu motor V10

Lotus Elise cu motor V10

Pe langa transplantul de motor, Anthony i-a mai asigurat sportivei britanice si o cutie manuala de Porsche, imbunatatiri semnificative fiind operate totodata si la nivelul caroseriei in doua portiere - care a primit inclusiv faruri noi.

Cel mai impresionant aspect cu privire la acest proiect de tuning nu este insa neaparat rezultatul final, ci cum a decurs lucrarea: o singura persoana s-a ocupat de toate modificarile, pe durata unei perioade de trei ani.

Acum, daca vine vorba despre costuri, respectivul Lotus Elise a inghitit undeva in jurul a 72.000 de dolari - suma care nu vizeaza decat piesele instalate, fara a lua in calcul pretul sportivei britanice sau valoarea orei de lucru.

Nu, cheltuielile nu se vor opri aici, Anthony sperand ca in saptamanile urmatoare sa ajunga cu noul sau automobil atat in tunelul de vant, cat si pe cateva dintre circuitele Statelor Unite ale Americii, pentru reglaje fine.

Ulterior, dupa ce isi va fi demonstrat capacitatile si capabilitatile, tanarul care a ajuns la varsta de 27 de ani va prelua comenzi pentru viitorul sau supercar, despre care nu a ofera insa niciun fel de informatie pana la momentul de fata.

Lotus Elise cu motor V10

Lotus Elise cu motor V10

Lotus Elise cu motor V10

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Lotus Elise cu motor V10
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Iunie 2018