Toyota GT86 by Cosworth: 230 CP in prezent, 380 CP in viitor

Toyota GT86 by Cosworth: 230 CP in prezent, 380 CP in viitor
  • Cosworth anunta un pachet de tuning pentru modelul Toyota GT86
  • Clientii pot opta, in prezent, doar pentru un total de 230 CP
  • Viitorul ar putea aduce o putere maxima de pana la 380 CP
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Cosworth se alatura companiilor de tuning ce au modificat noua Toyota GT86 si vin in ajutorul posesorilor coupe-ului japonez cu un total de pana la 230 cai putere. Acesta-i insa doar inceputul, dupa cum ramane sa aflam si din randurile urmatoare.

Cu o cariera de doi ani in spate si fara vreun fel de imbunatatire semnificativa primita in tot acest timp, sansele ca Toyota GT86 sa fie disponibila la vanzare si intr-o versiune cu motor supraalimentat scad tot mai mult pe zi ce trece. Din pacate, situatia nu sta mai bine nici macar atunci cand vine vorba de industria tuningului, coupe-ul constructorului japonez de automobile nereusind sa capteze atentia marilor companii care activeaza in acest segment.

Exista, desigur, ca intotdeauna, si cateva exceptii de la regula, cei care au pus mana pe un exemplar al modelului Toyota GT86 si isi doresc o doza extra de performanta avand acum posibilitatea de a apela la britanicii de la Cosworth. Din pacate, oferta celebrului tuner din Regatul Unit destinata coupe-ului constructorului japonez de automobile este una destul de saracacioasa - cel putin pentru acest moment.

Si cand folosim termenul "oferta limitata", ne referim la faptul ca meniul Cosworth pentru Toyota GT86 gazduieste doar o simpla optimizare a unitatii de control care, impreuna cu noul sistem de evacuare, respectiv noii serpisori, reuseste sa urce puterea maxima a propulsorului aspirat cu o capacitate cilindrica de doi litri pana la pragul celor 230 CP. Ne-am fi asteptat la ceva mai mult de-atat, fiind vorba de celebra companie britanica de tuning, insa aceasta dorinta ni s-ar putea indeplini in viitor, comunicatul de presa anuntand intentia specialistilor din Regatul Unit de a lansa si o versiune de 325 CP, respectiv o varianta de 380 CP.

In plus, conform primei fotografii oficiale, lista cu bunatati pregatita de Cosworth pentru posesorii modelului Toyota GT86 mai include in componenta sa si un nou kit aerodinamic - cu eleronul de dimensiuni mai mult decat generoase reprezentand de departe atractia principala, respectiv o noua pereche de jante. Ramane insa de vazut vor putea fi comandate si aceste modificari.

Toyota GT86 by Cosworth

Distribuie pe Facebook
mai multe