Tunerul ABT a avut grija ca Volkswagen-ul Touareg sa elimine rapid concurenta cu puterea uriasa a V8-ului

Tunerul ABT a avut grija ca Volkswagen-ul Touareg sa elimine rapid concurenta cu puterea uriasa a V8-ului
  • ABT a lansat pachetul de tuning pentru Volkswagen-ul Touareg V8 TDI
  • Motorul dezvolta acum 385 de cai putere si 880 Nm cuplu
  • Lista modificarilor include o grila noua dar si un set de jante pe 22 de inci
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la ABT au lansat pachetul de tuning pentru Volkswagen-ul Touareg V8 TDI. Chiar daca modificarile exterioare nu sunt majore, sub capota sta acum un adevarat monstru.

Cei de la ABT s-au gandit sa le ofere celor care cauta un SUV rapid, diesel, mai multe optiuni decat cele care sunt acum pe piata. Ne referim aici, spre exemplu, la BMW-ul X5M50d sau la noul Audi SQ7, care sunt niste masini extraordinare, dar greu accesibile majoritatii clientilor.

Volkswagen Touareg by ABT

Acestia si-au indreptat atentia spre SUV-ul celor de la Volkswagen, dotat cu motorul diesel, V8, de 4.2 litri. Pe langa faptul ca acest propulsor este o baza buna de plecare, il ajuta si transmisia automata cu 8 rapoarte ZF, ca impreuna sa formeze un pachet imbatabil.

Volkswagen Touareg by ABTVolkswagen Touareg by ABT

In configuratie standard, V8-ul dezvolta 340 de cai putere si 800 de Nm, dar dupa putina munca din partea celor de la ABT, acesta a fost impins acum la 385 de cai si 880 Nm cuplu.

Volkswagen Touareg by ABT

Dupa cum spuneam la inceput, modificarile exterioare sunt minore, si includ, printre altele, o grila noua si un set de jante de 22 de inchi ABT.

Pe langa toate acestea, Volkswagen-ul Touareg a primit si un sistem Level Control al pernelor de aer, care poate cobora masina cu pana la 40 de milimetri in fata si cu pana la 30 de milimetri pe puntea spate.

Volkswagen Touareg by ABT

SUV-ul constructorului german a intrat in productie pentru prima data in anul 2002. Touareg a ajuns la cea de-a doua generatie, iar acum nemtii o pregatesc deja pe cea de-a treia. Aceasta este dezvoltata pe aceeasi platforma ca si Audi-ul Q7, Bentley-ul Bentayga sau Porsche-ul Cayenne, si va debuta oficial de-abia anul viitor.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Touareg by ABT
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 17 August 2016