Tunerul de casa al marcii BMW s-a pus pe modificat un Mercedes-AMG. Iata ce a iesit

Tunerul de casa al marcii BMW s-a pus pe modificat un Mercedes-AMG. Iata ce a iesit
  • Primul proiect pe 2017 al tunerului G-Power are la baza un Mercedes, si nu un BMW
  • Vorbim, mai exact, despre un AMG GT cu un total de 610 CP si 755 Nm sub capota
  • Supercarul companiei din Affalterbach sprinteaza acum pana la 100 km/h in 3.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Chiar daca imbunatatirile destinate mai vechiului BMW M5 E60 sunt cele care i-au facut faimosi, germanii de la G-Power au ales sa modifice un Mercedes-AMG pentru primul lor proiect de tuning din 2017.

In timp ce fanii BMW asteapta cu nerabdare o solutie pentru inmultirea celor 362 de cai putere ascunsi sub capota modelului i8, specialistii G-Power au ales sa vina cu un pachet de tuning pentru rivalul de moarte al supercarului bavarez cu propulsie hibrida.

Modificarile destinate Mercedes-ului AMG GT - caci el reprezinta principalul subiect al acestui material, se limiteaza la o simpla optimizare a unitatii de control, ce-i drept, insa respectivul detaliu este mai mult decat suficient pentru ca valorile maxime ale propulsorului V8 bi-turbo ascuns sub capota sa urce pana la 610 CP (la 6.500 rpm) si 755 Nm (disponibili intre 4.000 si 5.500 Nm).

Mercedes AMG GT de la G-Power

Mercedes AMG GT de la G-Power

Rezultatul? Ei bine, in urma tratamentului suferit, automobilul de inalta performanta al companiei din Affalterbach are nevoie de doar 3.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza de top depasind pragul celor 310 kilometri pe ora in cazul in care te intrebai.

Ca o scurta comparatie, Brabus, tunerul de casa al marcii Mercedes, ofera pentru acelasi AMG GT o serie de imbunatatiri sinonime cu 600 de cai putere si 750 de Newton-Metri. Chiar si asa, primii 100 de kilometri pe ora vin tot dupa un timp de numai 3.6 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi activitatea pana la atingerea valorii de 320 km/h, conform germanilor.

Revenind acum la propunerea rivalilor de la G-Power, continuam prin a preciza ca ofera acestora mai include si un set de jante forjate in combinatia 20 / 21 inch, pe care specialistii companiei de tuning din Autenzell l-au incaltat cu anvelope de 275/30R20, respectiv 305/25R21.

La final am pastrat de precizat preturile de lista ale ingredientelor mentionate in randurile anterioare, nota de plata a unitatii Bi-Tronik 5 V1 invartindu-se in jurul sumei de 3.050 de euro, pe cand incaltarile vor ingreuna nota de plata cu alti 9.100 de euro. O nimica toata, pana la urma urmei, daca tine cont ca supercarul celor de la Mercedes-AMG porneste de la 116.382 de euro.

Mercedes AMG GT de la G-Power

Mercedes AMG GT de la G-Power

Mercedes AMG GT de la G-Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes AMG GT de la G-Power
mai multe