Tuning Audi: ABT transforma noul S3 intr-un rival pentru Mercedes A45 AMG

  • ABT Sportsline modifica noul Audi S3
  • Tunerul propune un total de 370 CP
  • Primii 100 km/h vin acum in 4.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Multumita germanilor de la ABT Sportsline, noul Audi S3 tocmai a devenit un rival de temut pentru modelul Mercedes A45 AMG.

Dezvaluita in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut, cea mai noua generatie a modelului Audi S3 impresioneaza in special prin reteta sa tehnica, hot-hatch-ul german promitand urmatoarele picanterii: o motorizare turbo de doi litri si 300 cai putere, o cutie S tronic cu dublu ambreiaj disponibila in mod optional, un sistem de tractiune integrala si, nu in ultimul rand, o greutate mai mica de 1.400 de kilograme. Drept urmare, multumita combinarii acestor detalii, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 5.1 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata la 250 de kilometri pe ora.

Audi S3 by ABTAudi S3 by ABT

Audi S3 by ABT

Suna bine, nu-i asa? Ce-ai zice insa de un plus de performanta? Printr-o simpla optimizare a unitatii de control, specialistii ABT Sportsline promiite sa urce puterea maxima a propulsorului 2.0 TFSI ascuns capota pana la pragul celor 370 CP, cea mai noua generatie a modelului Audi S3 devenind astfel un rival de temut pentru modelul Mercedes A45 AMG. Dar mai important de-atat, primii 100 kilometri pe ora vin acum dupa numai 4.6 secunde, in timp ce acul vitezometrului este si el capabil, in urma tratamentului suferit, sa atinga bariera celor 265 kilometri pe ora.

In ceea ce priveste aspectul estetic, noul pachet de tuning destinat ultimei generatii a hot-hatch-ului Audi S3 nu aduce imbunatatiri chiar dintre cele mai radicale, viitorii clienti ai celebrei companii din Kempten fiind nevoiti sa se multumeasca exclusiv cu un nou set de jante. Un set de jante cu zece spite si aspect turbionar, disponibil in dimensiuni cuprinse intre 18 si 20 de inci.

Audi S3 by ABTAudi S3 by ABT

Audi S3 by ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Audi S3 by ABT
mai multe