Tuning Audi: Noul ABT AS4 este un Audi A4 cu aroma de RS4

Tuning Audi: Noul ABT AS4 este un Audi A4 cu aroma de RS4
V8, 420 cai putere, 430 Newton-Metri. Acestea sunt doar cateva dintre cifrele care-au transformat Audi-ul RS4 intr-unul dintre cele mai dezirabile automobile ale ultimilor ani. Din nefericire, ultima generatie a celebrului model de performanta din Ingolstadt a fost scoasa din productie in urma cu mai bine de doi ani, iar actualul A4 B8 nu a fost inca lansat si intr-o versiune RS. Din fericire, avem si o veste bune: germanii de la ABT au preluat initiativa si au sosit cu noul AS4, ce reprezinta in esenta un Audi A4 inzestrat cu aroma de RS4.
Distribuie pe Facebook

Aruncand o privire sub capota noului AS4, observam ca ultima creatie a germanilor de la ABT are la baza deja-potentul Audi S4. Intr-o alta ordine de idei, asta inseamna ca procesul de transformare operat de inginerii companiei din Kempten se concentreaza in jurul unui motor absolut fenomenal, in speta un V6 supraalimentat de 333 cai putere. Din pacate, modificarile efectuate la nivelul propulsorului de trei litri raman doar un mister la acest moment, insa cei de la ABT tin sa ne anunte cu zambetul pe buze ca al lor AS4 beneficiaza de fix 435 cai putere.

In concluzie, ultima creatie a celebrului tuner german este cu aproximativ 100 CP mai puternica decat automobilul donor si, fireste, mult mai rapida. Cat de rapida? Pai sa vedem. Daca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.8 secunde, viteza maxima reuseste sa urce pana la bariera celor 282 km/h. In comparatie, modelul Audi S4 promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in fix cinci secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Iar asta nu e tot. Pe langa performantele absolut impresionante, noul ABT AS4 se poate mandri si cu un aspect pe masura. Mai exact, ultima creatie a celebrei companii din Kempten se bucura de prezenta unui kit aerodinamic subtil, compus din prelungire pentru spoilerul fata, aripi redesenate, difuzor pentru spoilerul spate si eleron pentru portbagaj. De asemenea, din meniu nu lipsesc nici jantele cu design unic, suspensia mai joasa sau sistemul de evacuare cu patru tobe de esapament.

PS: Vestile bune nu se opresc aici. Germanii de la ABT ofera numeroase modificari si pentru ceilalti reprezentanti ai gamei Audi A4. Spre exemplu, versiunea 3.0 TDI vine-acum la pachet cu 282 CP si 560 Nm (de la 245 CP si 500 Nm), in timp ce varianta 2.0 TFSI ofera celui aflat la volan nu mai putin de 275 cai putere (de la 211 CP).

Tuning Audi: Noul ABT AS4 este un Audi A4 cu aroma de RS4

Tuning Audi: Noul ABT AS4 este un Audi A4 cu aroma de RS4

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2012