Tuning BMW: Hartge modifica noua Serie 1

Tuning BMW: Hartge modifica noua Serie 1
Vestea buna? In urma tratamentului Hartge, ultima generatie a modelului BMW Seria 1 se bucura de prezenta a pana la 218 cai putere si 450 Newton-Metri. Vestea proasta? Ei bine, celebra companie germana de tuning nu s-a pregatit si pentru a interveni la nivel estetic. Drept urmare, noul automobil din Munchen ramane in continuare la fel de controversat ca si pana acum.
Distribuie pe Facebook

Lansata in urma cu aproximativ jumatate de an, ultima generatie a modelului BMW Seria 1 a starnit numeroase controverse din pricina designului sau exterior. Din fericire, plangerile au ajuns pana la urechile celor de la Hartge, compania germania afirmand insa ca nu este pregatita pentru a interveni la nivelul caroseriei. In schimb, posesorii noului automobil din Munchen sunt invitati sa opteze pentru un set de jante pe 19 inci si suspensie mai joasa cu aproximativ 30 milimetri - ambele cu efect imediat.

De asemenea, si cei care au o problema personala cu interiorul ultimului BMW Seria 1 sunt rugati sa-si mai puna pofta-n cui, caci designerii Hartge nu s-au gandit la nimic altceva in afara unor pedale din aluminiu si a unor covorase negre realizate din velur.

Drept urmare, am putea afirma ca celebra companie germana de tuning nu a adus mai nimic nou sub soare. Din fericire, lucrurile nu stau chiar asa. Desi nu se pot observa cu ochiul liber, ultima generatie a modelului BMW Seria 1 se poate lauda si cu prezenta unor imbunatatiri importante. Iar aici ne referim in special la cresterile de putere.

Primul pe lista, noul BMW 116d se bucura in urma tratamentului Hartge de un total de 142 cai putere si 310 Newton-Metri (de la 116 cai putere). Asa cum era de asteptat, nici modelul BMW 118d nu a fost lasat pe dinafara, acesta beneficiind acum de undeva in jurul a 174 cai putere si 380 Newton-Metri (de la 143 cai putere). Ultima, dar nu cea din urma, versiunea BMW 120d promite sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 218 cai putere si 450 Newton-Metri. Exact, 450 Nm, ceva mai mult si decat livreaza V8-ul de pe BMW M3.

Pretul modificarilor operate de Hartge nu au fost momentan anuntate, acelasi lucru fiind valabil si pentru performantele rezultate in urma imbunatatirilor efectuate.

Distribuie pe Facebook
mai multe