Tuning Dodge: Infuzie de putere pentru noul Viper

Tuning Dodge: Infuzie de putere pentru noul Viper
Echipat cu un urias V10 de 8.4 litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 640 cai putere si 868 Newton-Metri, noul Dodge Viper nu este chiar cel mai lent automobil pe care Universul sa-l fi vazut in istoria sa. Ba din contra! Si cu toate acestea, americanii de la Hennessey au impresia ca inca exista loc de imbunatatiri.
Distribuie pe Facebook

Pornind de la exterior, celebra companie de tuning din Texas s-a creat pe tesut un nou kit aerodinamic, compus din numeroase elemente realizate integral din fibra de carbon. Mai exact, in urma tratamentului suferit, ultima generatie a popularului supercar de peste Ocean s-a ales cu prelungire pentru spoilerul fata, praguri laterale, difuzor de aer pentru spoilerul spate si eleron subtil pentru portbagaj.

Asta in prima faza. Nu de alta, dar americanii de la Hennessey sunt gata sa ofere si un alt doilea body kit, ce aduce in plus un set de flaps-uri frontale si un nou eleron pentru portbagaj - de-aceasta data, se pare ca avem de-a face cu un eleron infricosator, de dimensiuni mai mult decat generoase. Fireste, lista cu bunatati vizuale nu se incheie aici, ci continua cu jantele ultra-usoare si multiplele insertii de fibra de carbon ce dau o savoare aparte cockpitului noului Dodge Viper.

Tuning Dodge: Infuzie de putere pentru noul Viper

In ceea ce priveste compartimentul motor... ei bine, specialistii din Texas ne pun din nou fata in fata cu o doua alegeri diferite. Prima dintre acestea consta in optimizarea unitatii de control si upgradarea pistoanelor, respectiv a sistemelor de admisie si evacuare, rezultatul final fiind reprezentat de un total de circa 725 cai putere si 942 Newton-Metri, ce contribuie din plin la realizarea unei acceleratii de la 0 la 96 km/h in 3.1 secunde, la parcurgerea sfertului de mila in 10.7 secunde si, nu in ultimul rand, la atingerea unei viteze maxime de 347 kilometri pe ora.

Pentru cei care vor insa ceva mai mult de-atat, tunerul din Texas a pregatit si o oferta mai generoasa, ce cuprinde in componenta sa, printre altele, si doua turbine de inalta performanta, plus interne forjate. Drept urmare, cei 640 CP si 868 Nm pusi la dispozitie de propulsorul V10 de 8.4 litri se transforma instant in 1.120 CP si 1.480 Nm, valori arhisuficiente pentru ca acceleratia de la 0 la 96 km/h sa coboare pana la 2.7 secunde, iar sfertul de mila sa fie parcurs in numai 9.7 secunde.

Asa cum era de asteptat, pachetul de tuning semnat Hennessey Performance si dedicat ultimei generatii a modelului Dodge Viper include pe lista cu picanterii si o suspensie ajustabila de tip coilover, doritorii putand opta de asemenea si pentru alte accesorii tehnice si mecanice, precum ventilator pentru diferentialul spate, rollbar sau centuri Sabelt cu prindere in cinci puncte.

Tuning Dodge: Infuzie de putere pentru noul Viper

Distribuie pe Facebook
mai multe