Tuning Honda: Mugen dezvaluie noul Civic Type R 2.2

Tuning Honda: Mugen dezvaluie noul Civic Type R 2.2
Una dintre cele mai atractive oferte in materie de hot hatch-uri este pe cale sa devina mai atragatoare ca niciodata. Honda Civic Type R by Mugen - caci despre acest model este vorba, ar putea primi in curand un plus de putere, lucru ce ar transforma creatia japoneza intr-o oferta imposibil de refuzat.
Distribuie pe Facebook

In urma cu numai un an, in 2010, specialistii de la Mugen lansau pe piata din Marea Britanie un model special bazat pe popularul Honda Civic Type R. Oferta companiei japoneze se bucura de aproximativ 240 cai putere sub capota si avea sa fie construita in numai 20 de exemplare. Din nefericire pentru cei de la Mugen, patru unitati au ramas nevandute. Din fericire pentru britanicii pasionati de hot hatch-uri, acestea ar putea fi inzestrate cu un motor de 2.2 litri, ce produce undeva in jurul a 260 cai putere.

Tuning Honda: Mugen dezvaluie noul Civic Type R 2.2

Pentru a intampina asa cum se cuvine noua generatie a hatchback-ului japonez, specialistii de la Mugen au de gand sa puna capat in curand proiectului lansat anul trecut, bazat pe actualul Honda Civic Type R. Iar pentru a vinde numaidecat cele patru exemplare ramase, celebra companie de tuning a luat din nou la modificat propulsorul aspirat de doi litri si i-a oferit cu 30% mai multa putere si mai mult cuplu - comparabil cu versiunea standard.

Tuning Honda: Mugen dezvaluie noul Civic Type R 2.2

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, noul Mugen Civic Type R 2.2 vine la pachet cu un motor a carei capacitate cilindrica a crescut de la doi la 2.2 litri. In plus, in urma modificarilor operate, valorile maxime au urcat pana la nivelul a 260 cai putere si 240 Nm. De asemenea, creatia binecunoscutei companii de tuning se bucura acum si de prezenta unei suspensii regandite, plus a unui sistem performant de franare. La final, meniul este completat de un nou kit aerodinamic - compus din spoilere fata / spate, praguri laterale si eleron pentru plafon, noi jante si un set de scaune sport.

Tuning Honda: Mugen dezvaluie noul Civic Type R 2.2

Noul Mugen Civic Type R 2.2 se afla in ultimul stadiu de dezvoltare, iar tunerul japonez se gandeste serios la punerea proiectului in vanzare. In plus, cei de la Mugen ar putea oferi un astfel de upgrade si pentru cele 16 exemplare deja-vandute.

Distribuie pe Facebook
mai multe