Tuning la superlativ: BMW E9 CS cu motor si sasiu de M5 E39

Tuning la superlativ: BMW E9 CS cu motor si sasiu de M5 E39
  • Germanii de la MKO GmbH ne incanta privirile cu un E9 CS retro-modern
  • Modelul bavarez ascunde sub caroseria clasica un motor V8 de BMW M5 E39
  • De la acelasi BMW M5 E39 provine, de asemenea, si sasiu, respectiv bordul
Distribuie pe Facebook

Adori liniile si formele clasice, insa nu ai renunta pentru nimic in lume la tehnologia actuala? Nici un fel de problema: curentul retro-modern a lovit inclusiv lumea auto, marile companii de tuning ale planetei batandu-se in proiecte care mai de care mai interesante.

Dupa ani si ani in care au fost intr-un razboi continuu, clasicul si modernul au ajuns intr-un final la concluzia ca pot coexista si impreuna. Dovada infratirii celor doua concepte aflate aparent intr-o antiteza totala este exemplificata inclusiv de proiectul BMW CS/M5, semnat MKO GmbH.

Un proiect care, dupa cum o sugereaza si denumirea sa intr-o oarecare masura, reprezinta rezultatul contopirii dintre un E9 CS si un M5 E39, primul venind cu caroseria si cateva dintre restul componentelor interioare, pe cand sarcina umplerii golului mecanic i-a revenit celui din urma model.

Cu alte cuvinte, in ciuda faptului ca ai putea jura ca ai de-a face cu un BMW E9 CS al anilor '70, adevarul este cu totul altul. Doar lucrurile pe care le vezi la prima vedere, in speta liniile si formele exterioare, sunt 100% clasice, pe "dedesubt" gasindu-si loc tehnologia moderna a BMW-ului M5 E39.

Asta inseamna automat prezenta sub capota a unui total de 400 de cai putere, ce provine de la un motor aspirat cu 8 cilindri in V si capacitate de 4.9 litri. Deloc surprinzator, de pe lista dedicata bunatatilor tehnice nu lipsesc nici transmisia manuala cu sase rapoarte sau sistemul de tractiune spate.

In ceea ce priveste aspectul interior, situatia sta putin diferit. In sensul ca germanii de la MKO GmbH au preferat sa adauge elementelor clasice - precum scaunele sau fetele usilor, caracteristice BMW-ul E9 CS plansa de bord a M5-ului E39, contrastul dintre cele doua lumi fiind usor neinspirat.

Una peste alta, proiectul BMW CS/M5 impresioneaza prin curaj si ingeniozitate, calitatea executiei reprezentand un alt atu. Indeajuns insa cu vorba: a sosit vremea fotografiilor!

BMW E9 CS cu motor de M5 E39

BMW E9 CS cu motor de M5 E39

BMW E9 CS cu motor de M5 E39

BMW E9 CS cu motor de M5 E39

BMW E9 CS cu motor de M5 E39

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW E9 CS cu motor de M5 E39
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 29 Ianuarie 2015