Tuning la superlativ: Compresor mecanic si 800 CP pentru SLS AMG Black Series

Tuning la superlativ: Compresor mecanic si 800 CP pentru SLS AMG Black Series
  • Compania germana Domanig ofera un pachet de tuning pentru Mercedes SLS AMG Black Series
  • Lista cu bunatati include un sistem de supraalimentare, o noua suspensie si noi jante
  • Propulsorul V8 de 6.3 litri livreaza acum rotilor spate nu mai putin de 800 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un V8 de 631 cai putere si capabil sa atinga 100 km/h in 3.6 secunde, noul Mercedes SLS AMG Black Series ocupa cu mare usurinta un loc fruntas in topul celor mai performante automobile ale istoriei. Ce se intampla insa atunci cand adaugi in meniu si un sistem de supraalimentare? Raspunsul in randurile urmatoare!

Ascunde sub capota un propulsor V8 de 6.3 litri, capabil sa puna la dispozitia rotilor spate nu mai putin de 631 cai putere si 635 Newton-Metri. Ofera, de asemenea, si o transmisie automata cu sapte rapoarte, plus un diferential blocabil pentru puntea spate, primii 100 km/h venind astfel dupa doar 3.6 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi linistit incursiunea pana la pragul celor 315 kilometri pe ora.

Iar asta nu e tot. Modelul Mercedes SLS AMG Black Series, caci despre el este vorba, se descurca la fel de bine si atunci cand vine vorba de curbe si viraje, fie ele largi sau stranse, supercarul german fiind echipat in acest sens atat cu o suspensie ajustabila, cu arcuri de tip coilover, cat si cu un sistem de franare de inalta performanta, oferit in compania unor discuri ceramice de 402, respectiv 360 milimetri.

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Suna bine, nu-i asa? Si inca nu am precizat nimic de kitul aerodinamic. Caci, spre deosebire de versiunea standard, modelul Mercedes SLS AMG Black Series iese in evidenta prin numeroase prin numeroase artificii aerodinamice, prelungirea destinata spoilerului fata, difuzorul de aer atasat spoilerului spate si eleronul pentru portbagaj de dimensiuni generoase fiind cele mai reprezentative detalii in acest sens.

Nu vor fi trecute cu vederea insa nici flaps-urile frontale, pragurile restilizate sau prizele aditionale, lista cu bunatati culminand insa cu extensiile proeminente aplicate aripilor laterale, ce-i confera supercarului german un plus de latime de pana la 13, respectiv 26 de milimetri - fata / spate. De asemenea, aceleasi extensii proeminente aplicate aripilor laterale se mai pot lauda si cu luarea in gazda a unor jante forjate pe 19, respectiv 20 inci, incaltate cu pneuri late de 275, respectiv 325 milimetri.

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Indiferent insa de cat de impresionant poate parea modelul Mercedes SLS AMG Black Series la prima vedere, ei bine... supercarul german nu i-a multumit pe deplin si pe cei de la Domanig. Sau, mai bine zis, motorizarea sa V8 de 6.3 litri, specialistii celebrei companii din Grossostheim apeland la ajutorul unui sistem de supraalimentare pentru a stoarce un total de 800 de cai putere!

Din pacate, performantele rezultate nu au fost momentan anuntate, oficialii tunerului multumindu-se sa afirme, in schimb, ca pachetul lor cu bunatati mai include si o suspensie coilover marca si modelul KW Variant 3, un sistem hidraulic ce permite ridicarea garzii la sol prin simpla atingere a unui... iPhone, dar si un set de jante pe 20, respetiv 21 inci, incaltate cu pneuri Pirelli P Zero in dimensiunile 285/30 ZR20, respectiv 325/25 ZR21 (fata - spate).

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes SLS AMG Black Series by Domanig
mai multe