Tuning Maserati: Ghibli primeste un 'mic' imbold pentru lupta cu Seria 5 si M5

Tuning Maserati: Ghibli primeste un 'mic' imbold pentru lupta cu Seria 5 si M5
  • Novitec Tridente modifica noul Maserati Ghibli
  • Tunerul german ofera un total de pana la 476 CP
  • Clientii pot opta si pentru alte imbunatatiri
Distribuie pe Facebook

Visezi la un automobil premium de clasa medie, insa nu stii ce sa alegi intre Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class? Ei bine, ce-ai zice de un... Maserati Ghibli? Suntem siguri ca nu vei fi dezamagit de modelul italian, mai ales dupa ce vei opta si pentru meniul Novitec Tridente.

Pana la 476 CP si 640 Nm

Asemeni rivalilor sai germani, noul Maserati Ghibli este disponibil la vanzare intr-o gama variata de motorizari, clientii sedanului italian de clasa medie avand la dispozitie puteri cuprinse intre 250 si 410 CP.

Pentru cei care vor insa ceva mai mult de-atat, specialistii Novitec Tridente au in oferta un meniu special botezat N-TRONIC, ce lucreaza impreuna cu unitatea de control din dotare pentru un plus de performanta.

Maserati Ghibli by Novitec Tridente

Multumita acestui tratament, modelul V6 turbodiesel de trei litri si 250 CP urca pana la 301 CP, in timp ce versiunea de 275 CP si 600 Nm dispune de un total de 322 cai putere si 380 Newton-Metri.

Cu o crestere similara ne intalnim si in cazul variantelor pe benzina, V6-le twin-turbo de trei litri dispunand fie de 384 CP si 590 Nm (de la 330 CP si 500 Nm), fie de 412 CP si 590 Nm (de la 350 si 500 Nm).

Echipat in standard cu 410 CP si 550 Nm, noul Maserati Ghibli S propune acum 476 cai putere si 640 Newton-Metri, imbunatatirile operate de specialistii Novitec Tridente fiind sinonime cu un 0 - 100 km/h in 4.5 secunde.

Maserati Ghibli by Novitec TridenteMaserati Ghibli by Novitec Tridente

Maserati Ghibli by Novitec Tridente

Un aspect pe masura performantelor

In ton cu surplusul de sportivitate de la nivel tehnic - apropo, cresterilor de putere li se adauga si o coborare a garzii la sol prin intermediul unei suspensii de tip coilover, sedanul italian de clasa medie s-a ales si cu o doza extra de agresivitate vizuala.

Altfel spus, cei mai atenti la detalii vor observa numaidecat prelungirile prelungirile subtile atasate atat spoilerului fata, cat si pragurilor laterale, ce vin la pachet alaturi de un eleron pentru portbagaj la fel de subtil. Si, bineinteles, tot din fibra de carbon realizat.

Intr-un final, noul proiect Maserati Ghibli by Novitec Tridente impresioneaza si prin incaltarile primite, specialistii germani optand pentru un set de jante pe 22 inch cu care sa completeze aspectul dinamic creionat de designerii italieni.

Maserati Ghibli by Novitec Tridente

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Maserati Ghibli by Novitec Tridente
mai multe