Tuning Mitsubishi: Lancer de 1100 cp si 9 secunde pe sfertul de mila

Tuning Mitsubishi: Lancer de 1100 cp si 9 secunde pe sfertul de mila
In cadrul curselor Drag Times din Rusia, printre bolizi de mii de cai si milioane de euro pret de achizitie, isi mai fac cateodata loc si masini japoneze modificate. Iata un Mitsubishi Lancer Evolution de 1100 cp ce face sub 10 secunde sfertul de mila si atinge la capatul milei viteza de 341 km/h.
Distribuie pe Facebook

ARS este o companie de tuning specializata pe marca Mitsubishi, mai exact pe modelul de top Lancer Evolution. Insa nu orice modificari banale, ci numai imbunatatiri extreme care urca puterea motorului la peste 1000 cp.

Acest Evo 8 este, literalmente, o bomba cu tractiune integrala. Scopul acestei masini este unul singur: mersul in linie dreapta cat mai repede. Tocmai de aceea, toate modificarile celor de la ARS s-au axat pe modul in care masina pune cei 1100 cp pe asfalt, pentru a putea demara mai usor. Suspensii, mecanica, transmisie, anvelope, frane si caroseria ranforsata sunt doar cateva elemente care au fost schimbate.

Masina are acum cate un cal putere pentru fiecare kilogram. Adica un raport putere/greutate mai bun de 2 ori decat are Bugatti Veyron. Mai precis, masina de 1100 kg are... 1100 cp la roti. Turbina originala a fost inlocuita cu una uriasa, ce poate fi vazuta prin spoilerul frontal. Desi blocul motor a fost ranforsat si toate internele schimbate, se pare ca in astfel de conditii duse la extrem, masina ar rezista numai la cateva curse, inainte sa vedem fum alb pe evacuare...

Ca si performante, masina face cei 402 metri in doar 9,7 secunde, cu o viteza de 245 km/h, iar intreaga mila o face in 23,9 secunde, cu o viteza la linia de sosire de 341 km/h. Destul de mult pentru o masina cu tractiune integrala, care avea candva 280 cp.

Urmariti filmul, dar mai ales ascultati sunetul pur al motorului turbo, care e spune clar ca masina aceasta este o bestie. Nu-i de mirare ca la cursa a participat singura, condusa de pilotul Dmitriy Pleshakov, restul Super-masinilor asteptand cuminit la linia de sosire...

Mitsubishi Lancer EVO ARS de 1100 cp

Distribuie pe Facebook
mai multe