Tuning Porsche: Un plus de performanta pentru extremul 911 GT3

Tuning Porsche: Un plus de performanta pentru extremul 911 GT3
Proiectat cu scopul de a face fata tuturor provocarilor impuse de rularea pe circuit, impresionantul Porsche 911 GT3 isi gaseste cu mare greutate un loc in atelierele companiilor de tuning din intreaga lume. Iar atunci cand se intampla acest lucru, modificarile operate sunt pastrate la un nivel minim.
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor de 3.8 litri - ce livreaza celui aflat la volan undeva in jurul a 435 cai putere la 7.600 rpm, si cantarind aproximativ 1.400 de kilograme, actualul Porsche 911 GT3 este unul dintre acele automobile in preajma caruia ai dori sa te afli atunci cand vine vorba de competitii auto, duse pe circuit. De asemenea, celebrul supercar din Stuttgart nu sta rau nici la capitolul fun, transmisia manuala in sase trepte si sistemul de tractiune spate promitand nu doar performante la superlativ, ci si senzatii extreme, de neuitat.

Porsche 911 GT3 by Reil Performance

Si fiindca tot veni vorba de performante la superlativ, tinem sa precizam ca arma germanilor impotriva circuitului accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 4.1 secunde. Imediat dupa trecerea a 12.3 secunde acul vitezometrului indica atingerea celor 200 km/h, impresionantul Porsche 911 GT3 continuand sa alerge pana la 312 km/h. Atunci cand vine vorba de un duel direct cu asfaltul circuitului, supercarul din Stuttgart are nevoie de un Walter Rohrl si 7:40 minute pentru a cuceri infricosatorul Nurburgring.

Porsche 911 GT3 by Reil Performance

Se pare ca este insa loc si de mai bine. Reil Performance, o companie afiliata MR Car Design, a sosit cu un pachet de tuning pentru actualul Porsche 911 GT3, unul dintre putinele disponibile la acest moment. Modificarile nu sunt chiar dintre cele mai radicale, ci includ un simplu plus de putere, respectiv manevrabilitate. Mai exact, multumita optimizarii unitatii de control si instalarii unui sistem de evacuare marca Akrapovic, propulsorul supercarului din Stuttgart dezvolta acum un total de 455 CP.

Porsche 911 GT3 by Reil Performance

Din pacate, 'noile' performante raman un mister, insa compania germana de tuning tine sa ne anunte ca a sa creatie se bucura si de alte imbunatatiri, precum o suspensie coilover KW Variant 3 sau un sistem hidraulic ce ridica partea frontala cu cateva zeci de milimetri. Drept urmare, se pare ca avem de-a face cu un automobil nu doar mai performant, ci si mai practic.

Porsche 911 GT3 by Reil Performance

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2011