Tuning VW: ABT serveste noul Golf R cu pana la 400 CP

Tuning VW: ABT serveste noul Golf R cu pana la 400 CP
  • ABT anunta un nou tuning pentru ultimul VW Golf R
  • Meniul include in cazul de fata un total de 400 CP
  • Clientii pot opta si pentru alte imbunatatiri
Distribuie pe Facebook

300 cai putere, cutie cu dublu ambreiaj si sistem de tractiune integrala. Nu exista nici un fel de dubiu: noul Volkswagen Golf R stie cum sa se faca remarcat. Pentru cei care cauta insa un plus de performanta comparativ cu sprintul 0 - 100 km/h in 4.9 secunde oferit din fabrica, germanii de la ABT Sportsline au cateva solutii extrem de interesante.

Inca de la bun inceput tinem sa precizam ca aceasta nu este chiar prima intalnire dintre ultima generatie a hot-hatch-ului din Wolfsburg si specialistii celebrei companii de tuning din Kempten. Nu, cei care au avut norocul si inspiratia de a pune mana pe un exemplar al noului Volkswagen Golf R au putut apela la serviciile ABT Sportsline inca din luna februarie a anului in curs, atunci cand meniul germanilor aducea in prim plan o crestere a valorilor maxime pana la un total de 370 de cai putere si 460 de Newton-Metri, valori arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde, cat si pentru o viteza maxima de 265 de kilometri pe ora.

In cea de-a doua faza propusa de specialistii celebrei companii de tuning din Kempten, asupra careia ne concentram in cazul de fata, ultima generatie a hot-hatch-ului din Wolfsburg se poate lauda cu nici mai mult, nici mai putin de 400 de cai putere, surplusul de 100 CP datorandu-se (re)optimizarii unitatii de control si dotarii motorului turbo de doi litri cu un sistem de evacuare sport. Din pacate, oficialii ABT Sportsline au renuntat de-aceasta data in a publica cifre si numerele din dreptul performantelor, motiv pentru care trecem rapid mai departe si anuntam si restul imbunatatirilor pentru care pot opta posesorii noului Volkswagen Golf R.

Imbunatatiri precum o grila frontala restilizata, o suspensie ajustabila pe inaltime si un set de jante cu dimensiuni cuprinse intre 18 - 20 inch care, impreuna cu cele patru tips-uri de 101 milimetri fiecare, duc la accentuarea agresivitatii oferite in standard. Pentru cei interesati de acest aspect, pretul modificarilor operate de specialistii celebrei companii de tuning din Kempten ramane cel mai mare mister al momentului, astfel ca reamintim de suma minima pentru care te poti bucura de serviciile ultimei generatii a hot-hatch-ului din Wolfsburg: 36.746 euro in versiunea manuala, respectiv 38.750 in varianta DSG.

VW Golf R by ABT

VW Golf R by ABT

VW Golf R by ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze VW Golf R by ABT
mai multe