Un BMW E39 modificat de Alpina se vinde cu 12.950 euro. Isi merita banii sau nu?

Un BMW E39 modificat de Alpina se vinde cu 12.950 euro. Isi merita banii sau nu?
  • Un Alpina D10 Touring din 2001 e de vanzare in Olanda
  • Automobilul bavarez are 299.110 kilometri la bord
  • Pretul de achizitie se ridica la suma de 12.950 euro
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele numai 94 de exemplare D10 Touring produse de fabrica Alpina este acum de vanzare in Olanda. Pretul exclusivistului automobil bavarez? Undeva in jurul a 13.000 de euro.

In urma cu aproximativ un deceniu si jumatate, in cadrul Salonului de la Geneva din anul 1999, oficialii Alpina aveau sa prezinte in fata lumii intregi primul lor automobil cu propulsie diesel.

Echipat cu un motor bi-turbo de trei litri, in sase cilindri, modelul D10 oferea la momentul respectiv undeva in jurul a 238 CP si 500 Nm, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in circa 7.2 secunde.

Acelasi Alpina cu propulsie diesel se mai putea lauda, de asemenea, si cu doua optiuni in materie de transmisie - atat manuala, cat si automata, dar si cu o suspensie, respectiv un sistem de franare pe masura noilor performante.

Alpina D10 BiTurbo de vanzareAlpina D10 BiTurbo de vanzare

Alpina D10 BiTurbo de vanzare

Din punct de vedere estetic, modelul D10 BiTurbo avea sa adopte aceleasi elemente de design care au caracterizat inca de la bun inceput creatiile celebrei companii germane.

In libera traducere, exteriorul primea o prelungire frontala subtila, pe cand jantele ieseau acum in evidenta prin multitudinea de spite din dotare. In schimb, interiorul aducea o combinatie eleganta de piele fina si lemn masiv.

Primul automobil Alpina cu propulsie diesel, modelul D10 BiTurbo a fost oferit in doua versiuni diferite de caroserie, varianta Touring beneficiind de doar 94 de unitati, ce-i drept.

Unul dintre acele exemplare, fabricat in anul 2001, a dat buzna pe site-ul unui dealer auto din Olanda si ofera toate dotarile enumerate anterior in schimbul unei sume de 12.950 de euro.

Marea problema a exclusivistului autoturism bavarez nu o reprezinta insa pretul de achizitie, ci numarul de kilometri pe care i-a parcurs in ultimul deceniu si aproape jumatate: undeva in jurul a 300 de mii.

Alpina D10 BiTurbo de vanzare

Alpina D10 BiTurbo de vanzare

Alpina D10 BiTurbo de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Alpina D10 BiTurbo de vanzare
mai multe