Un Ferrari 'Diniata' poate fi al tau pentru doar 16.000 de dolari!

Un Ferrari 'Diniata' poate fi al tau pentru doar 16.000 de dolari!
  • Masina are motor de 1.8 litri
  • Licitatia incepe de la 6160 de dolari
  • Automobilul este in stare de functionare perfecta
Distribuie pe Facebook

Pe eBay a aparut un Ferrari ceva mai special... De fapt, este o masina numita Diniata, pentru ca este un amestec de Ferrari Dino cu Mazda Miata. Adica daca ai 16.000 de dolari vei putea cumpara o masina care arata ca un Ferrari dar care se conduce ca o Mazda. Indiferent de situatie, pare o afacere buna.

Iubitorii de masini speciale pot acum cumpara de pe eBay un model unic. E vorba de un Ferrari Diniata, adica o Mazda Miata cu un aspect de Ferrari Dino. Este insa o replica foarte reusita care ne duce cu gandul la modelul din 1972 Ferrari 246 GTs care se bucura de un motor de 2.4 litri si 175 cp. Dar daca le exterior, masina este aproape identica, dedesubt este o Miata din 1995 cu motor de 1.8 litri si putin peste 100 cp.

Proprietarul spune ca masina nu are probleme, ca vine dotata cu un hard-top special facut si doritorii pot cumpara pentru suma de 200 de dolari chiar si un plafon textil original de Miata care se potriveste perfect pe caroserie. Tot sistemul de iluminare functioneaza, iar pe partea de siguranta exista doua airbaguri, optiune care nu era valabila si pe Dino-ul original din 1967. Manerele de la portiere se pare ca sunt unele OEM de Ferrari, si o alta dotare care nu era pe Ferrari-ul original este aerul conditionat, o optiune care face toti banii...

Diniata

Jantele pe 16 inch din aluminiu sunt aproape similare cu cele originale si sunt incaltate cu pneuri noi. In rest, proprietarul spune despre aceasta masina interesanta ca nu are probleme de nicio culoare, ca are un consum de carburant foarte redus si ca intretinerea nu se compara cu cea a unui Ferrari original. Tocmai de aceea masina se vinde la pretul de 16.000 de dolari, in timp ce licitatia incepe de la 6000 de dolari, dar avand un pret minim.

Ne plac astfel de replici facute bine, fara sa apeleze la tertipuri de proasta calitate sau la piese kitschoase. Chiar acest exemplar este unul reusit si cu un aspect foarte apropiat de cel original, insa interiorul nu este foarte ingrijit si nici unul apropiat de cel clasic. Suma de bani nu este una mare, daca ne gandim ca la acesti bani nu ai nicio sansa sa-ti cumperi un Dino original, aceste masini avand preturi de cateva sute de mii de Euro pentru versiunea 246 GTs. Chiar daca pana acum nu s-au prezentat cumparatori, speram ca acest exemplar sa-si gaseasca un posesor pasionat care doreste sa obtina admiratia celor din jur. Pentru ca multi vad, putini cunosc.

Diniata

Diniata

Diniata

Diniata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Diniata
mai multe