Un Ford Focus cu motor V8 si tractiune spate: Sa fie oare acesta hot-hatch-ul perfect?

Un Ford Focus cu motor V8 si tractiune spate: Sa fie oare acesta hot-hatch-ul perfect?
  • Un Ford Focus a primit din partea proprietarului sau un motor V8
  • Lista cu imbunatatiri mai include si un sistem de tractiune spate
  • Pretul modificarilor operate se invarte in jurul sumei de 21.000 dolari
Distribuie pe Facebook

Dupa BMW-ul M5 E39 cu motor de Toyota Supra de saptamana trecuta, astazi facem cunostinta cu un proiect de tuning cel putin la fel de interesant.

Daca incrucisarea dintre un BMW M5 E39 si o Toyota Supra Twin-Turbo nu ti-a lasat un gust prea dulce, ce-ai zice atunci de un Ford Focus cu aroma de... muscle car? Desi suna ca fiind ceva de domeniul stiintifico-fantastic, ei bine... acest Frankenstein al industriei tuningului este cat se poate de real. Despre ce este insa vorba mai exact?

Ford Focus cu motor V8

Lansata pe piata in cursul anului 1998, prima generatie a modelului Ford Focus a impresionat iubitorii de hatchback-uri in special prin aspectul sau futuristic. In cazul de fata insa, nu este vorba numai de aspect. Spre deosebire de celelalte exemplare, urmatorul se poate lauda cu prezenta sub capota a unui propulsor V8. Un propulsor V8 de cinci litri si aproximativ 340 cai putere, mai exact!

Ford Focus cu motor V8

Iar asta-i numai inceputul. Nu de alta, dar pentru ca meniul sa fie complet, Ford Focus-ul in cauza a renuntat la traditionalul sau sistem de tractiune fata pentru a se bucura de toate beneficiile oferite de sistemul de tractiune spate. In plus, cutia de viteze oferita in standard a fost inlocuita cu una noua, in timp ce sistemul de franare a primit componente SVT, iar suspensia e acum de tip coilover.

Ford Focus cu motor V8

Intr-o alta ordine de idei, conform spuselor proprietarului sau, in acest Ford Focus cu motor V8, sistem de tractiune spate si multe alte bunatati s-au investit undeva in jurul a 21.000 de dolari - fara a pune la socoteala si costul masinii. Nu stim daca un astfel de efort merita sau nu, insa stim ca acest proiect de tuning este disponibil la vanzare pentru aproximativ 18.000 dolari.

Ford Focus cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Focus cu motor V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 11 Noiembrie 2013