Un Jaguar E-Type cu motor BMW ne arata ce inseamna noul styling Frankenstein

Un Jaguar E-Type cu motor BMW ne arata ce inseamna noul styling Frankenstein
  • Masina are platforma de BMW E30
  • Motorul este de E36 si ofera 192 cp
  • Caroseria exterioara este originala de E-Type
Distribuie pe Facebook

Am mai vazut masini modificate radical in stilul Rat-Rod, cu elemente ruginite, vopsea aparent neingrijita si un aspect general de masina veche, parca luata direct de la cimitirul de fiare vechi. Insa acest Jaguar duce totul la un alt nivel al detaliului.

Survivor Customs din Marea Britanie este numele unui atelier specializat pe styling exterior. Ei au realizat acest E-Type pe care l-au denumit Monstrous. Noi insa am spune ca este mai degraba un adevarat Frankenstein... Mai ales daca privim detaliile exteriorului si cum au fost acestea gandite. Masina a fost gasita pe un camp, fara portiere, fara geamuri si fara capota, fiind doar o alta ruina lasata de izbeliste. Un pasionat pe nume Richard Fairbairn a gasit-o si a luat-o cu gandul de a-i da o noua viata.

Jaguar E-Type

Richard a reusit impreuna cu un individ pe nume Mike Hill de la Survivor Customs sa faca planurile pentru modificarea acestui Jaguar. De fapt, in cele din urma s-a dovedit a fi mai degraba un BMW cu exterior de Jaguar, pentru ca numai caroseria exterioara a ramas de la masina britanica. Platforma a fost una donata de un BMW E30 Cabriolet pe care s-au montat toate elementele de E-Type care s-au potrivit extrem de bine. Motorul a fost si el luat de la o masina bavareza: un 2.5 de 192 cp de pe un E36, instalat cu tot cu transmisia manuala.

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

In final, desi nimeni nu se astepta ca aceasta contopire dintre un sasiu de E30 si caroseria de E-Type sa se faca asa de usor. Insa la sfarsitul lucrarii, doar cateva mici modificari au fost realizate asupra caroseriei, dar sute de probe si alinieri au fost realizate de specialistii de la Survivor astfel incat la final sa nu fie diferente de nivel intre piese... Dar munca cea mai mare, abia acum urma.

Mai exact, modificarile stilistice asupra caroseriei care au dus la aspectul final de Frankenstein pe 4 roti. Si aici discutam despre suduri la vedere nefinisate, legarea panourilor intre ele cu niste "copci" de cupru, grila de la radiator sudata grosolan cu bare metalice, finisarea suprafetelor cu polizorul astfel incat sa dea impresia unui lucru nefinisat si vechi, vopsirea partii din spate si invechirea vopselei, simularea prin aerograf a ruginii si nituirea inelelor de la faruri. La fel si la interior, unde in afara de doua scaune sport noi si un volan cu aspect retro nu regasim nimic nou.

Jaguar E-Type

La final, rezultatul acestei lucrari nu este deloc unul rau. Chiar daca, in ochii vreunei domnisoare cu tocuri inalte, obisnuita sa mearga la club cu limuzina, acest Jaguar pare doar o epava si nimic mai mult. Insa pentru un pasionat, asa cum suntem si noi, care vede munca depusa in cele mai mici detalii, aceasta masina reprezinta chintesenta frumusetii.

Jaguar E-TypeJaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Jaguar E-Type
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 20 Martie 2015