Un MINI Cooper care baga spaima in Porsche-uri si Ferrari-uri

Un MINI Cooper care baga spaima in Porsche-uri si Ferrari-uri
  • Un Mini JCW modificat a devenit cel mai rapid model de strada de pe Ring
  • Exemplarul cu pricina a reusit sa parcurga un tur in 7:44 minute
  • Modelul ascunde sub capota 290 CP si cantareste doar 1.005 kilograme
Distribuie pe Facebook

Un MINI John Cooper Works pus la cura de slabire si dopat apoi cu 290 de cai putere ne demonstreaza inca o data, asta daca mai era cumva nevoie, ca minunile exista cu adevarat. Cel putin in lumea tuningului.

Nimeni nu s-a plans pana acum de performantele Mini-ului JCW, insa simpaticul hot-hatch britanic se afla la ani lumina distanta comparativ cu francezul Renault Megane RS, respectiv spaniolul SEAT Leon Cupra.

Potential exista totusi, o companie germana de tuning pe nume Schirra Motoring reusind sa scoata din versiunea de top a gamei Cooper un rival de temut pentru cele doua modele mai sus mentionate.

Eforturi multiple au fost facute pentru a se ajunge aici, cresterea puterii maxime de la 211 la 290 CP reprezentand cel mai elocvent detaliu in acest sens. Alaturi de reducerea greutatii cu 175 kg, pana la 1.005 kilograme, bineinteles.

MINI John Cooper Works by Schirra MotoringMINI John Cooper Works by Schirra Motoring

MINI John Cooper Works by Schirra MotoringMINI John Cooper Works by Schirra Motoring

Alte imbunatatiri includ diferential cu alunecare limitata, suspensie sport de tip coilover si anvelope Dunlop Direzza 03G, lista cu modificari continuand cu exteriorul restilizat si interiorul... inlaturat.

In ciuda modificarilor suferite insa, proiectul specialistilor Schirra Motoring ramane o masina street legal. Astfel ca un timp de numai 7 minute si 44 secunde obtinut la Nurburgring este si mai impresionant decat la prima vedere.

Dar acest exemplar MINI John Cooper Works nu este doar cel mai rapid automobil cu tractiune fata din istoria circuitului german. Printre victimele facute de simpaticul hot-hatch britanic se mai numara, pe langa francezul Renault Megane RS, respectiv spaniolul SEAT Leon Cupra si adevarati balauri pe patru roti...

... precum Mercedes CLK63 AMG Black Series (7:45 minute), Porsche 997 GT3 RS (7:45 minute), Lamborghini Gallardo SuperLeggera (7:46 minute), Ferrari 599 GTB (7:47 minute), BMW M3 GTS (7:48 minute) etc.

Ar mai fi ceva de spus? Desigur! Iata si inregistrarea performantei de la Nurburgring.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze MINI John Cooper Works by Schirra Motoring
mai multe