Un singur teaser a pus toata lumea tuningului in garda. ABT pregateste un RS6 de 1.000 de cai putere

Un singur teaser a pus toata lumea tuningului in garda. ABT pregateste un RS6 de 1.000 de cai putere
  • ABT pregateste cel mai extrem RS6 din istorie
  • Am putea vorbi despre o configuratie electrica/electrificata
  • Ar putea avea 1.000 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Tunerul german si-a anuntat cel mai nou proiect prin intermediul unui teaser extrem de scurt. Cum clipul este insotit de mai multe hashtag-uri, printre care RS6-E si E1000, cele mai multe voci sustin ca am putea avea de-a face cu un RS6 electrificat si cu 1.000 de cai putere sub capota.

Pe langa faptul ca tuneaza mai toate modelele grupului VAG, nemtii de la ABT participa si in campionatul mondial de Formula E. Anul trecut, echipa a fost cumparata de Audi, iar acum concureaza sub denumirea de Audi Sport ABT Schaeffler.

Audi RS6 Avant Performance

Acum, tunerul vrea sa foloseaseasca tot ce a invatat in Formula E pentru a dezvolta cel mai extrem Audi RS6 Avant din istorie. Cel putin, asta ne da de inteles teaserul postat cu putin timp in urma pe pagina sa oficiala de Facebook.

Audi RS6 Avant Performance

Desi extrem de scurt si pana la urma foarte vag, acesta tradeaza totusi cateva chestii interesante. Spre exemplu, inscriptia RS6-E scrisa cu verde si hashtag-ul #E1000. Prima ne face sa credem ca break-ul de performanta german va ascunde sub capota fie un sistem plug-in hybrid (V8 biturbo de 4.0 litri + unitate electrica), fie ABT va merge pe o configuratie full-electrica.

Audi RS6 Avant Performance

In ceea ce priveste hashtag-ul folosit, acesta ar putea reprezenta puterea dezvoltata de acest RS6 misterios, si anume 1.000 de cai putere. Oricum ar fi, nemtii de la ABT pregatesc ceva cu totul special, cu care vom face cunostinta pe 6 iulie.

Audi RS6 Avant Performance

Momentan, cel mai puternic Audi RS6 Avant pe care banii il pot cumpara este acel RS6 Avant Performance Nogaro Edition. Dezvoltat tot impreuna cu specialistii ABT, break-ul vine cu 705 cai putere si 880 Nm sub capota, dar si cu o viteza maxima de 320 km/h. Din pacate, vorbim de o productie limitata la 150 de exemplare, vandute exclusiv pe piata din Germania.

Audi RS6 Avant Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Audi RS6 Avant Performance
mai multe